Kosárlabda, NB II., NYÍKSE-Szegfű Bútor

2023.11.27. 11:47

Továbbra is őrzi veretlenségét a NYÍKSE

Negyedik bajnoki mérkőzését is magabiztosan nyerte meg a csapat.

Tisza Bálint öt triplát is a helyére küldött.

Fotó: NYÍKSE

Több, mint két hét kihagyást követően lépett újra pályára a férfi kosárlabda NB II. Keleti csoportjában a NYÍKSE-Szegfű Bútor. Aktuális ellenfele a hat légióst is felvonultató BKG-Príma Akadémia Debrecen volt, amely 2–1-es mérleggel érkezett a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola tornacsarnokába.

Jobban kezdtek a vendégek

Az első negyedben inkább a vendégek akarata érvényesült, Pali Dávid és Wu Yuan Sheu vitték a prímet a hajdúságiaknál, majd a második játékrészt megelőzően Savic Brane vezetőedző rendezte a sorokat, így átvette a kontrollt a hazai gárda, amely végül magabiztosan múlta felül riválisát, ezzel megőrizve makulátlan mérlegét. Hazai oldalon Tisza Bálint játszott kiemelkedően, 19 ponttal, közte öt triplával zárva az összecsapást, de Verba Szabolcs (16 pont) és Skorcov Gergő (14 pont) is kitett magáért. A győztes szmélyéről a második tíz perc döntött, melynek során egy 22–8-as futással tett pontot az összecsapás végére a NYÍKSE. A nagyszünetet követően már csak tartania kellett az előnyét a nyírségi alakulatnak, amelyet tökéletesen meg is oldott.

A tabella élén a Nyíregyháza

A NYÍKSE-Szegfű Bútor így négyből négy mérkőzést nyerve továbbra is vezeti a bajnokságot, melynek soron következő fordulójában egy igazi derbi következik, hiszen november 30-án csütörtökön, a 4–1-es mérleggel büszkélkedő Tiszakécske otthonában vendégszerepel. 

Kosárlabda: NB II., Keleti csoport

NYÍKSE-Szegfű Bútor–BKG Príma Akadémia Debrecen 75–65 (17–21, 22–8, 19–17, 17–19)
Nyíregyháza, Bánki Donát, Műszaki Szakközépiskola, v: Dr. Szűcs, Takács.
NYÍKSE: Tisza 19/15, Verba 16/6, Bíró 10/3,  Skorcov 14, Frank -. Csere: Uduoise 2, Kovács 2, Kabongo 7, Irinyi 3/3, Albert 2, Balogh -, Karakó -. Edző: Savic Brane.
Debrecen: Wu-Yuan 11, Kubicz 2, Marosi 10, Dosymbyek 9/9, Pali 18/12. Csere: Albukai 9/3, Mászlé 6, Ojani -, Huang Sheng -. Edző: Pali Dávid.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában