Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2023.12.03. 10:59

Döntetlen a szomszédvári rangadón

Nem született gól a Kisvárda Master Good–DVSC bajnokin, így egy-egy pont jutott a csapatoknak.

Komoly helyzet nélkül, döntetlennel zárult az összecsapás.

Fotó: Kovács Péter

A labdarúgó NB I. tizenötödik fordulójában a kiesés elől menekülő rétközi egylet a dobogóért küzdő Debrecent fogadta. Mindkét csapat egy-egy győzelemmel a háta mögött érkezett, míg Feczkó Tamás csapata a legutóbbi játékkörben az MTK-t verte, addig a hajdúsági alakulat a Zalaegerszeg otthonából hozta el a három pontot. Egész napos, szakadó eső fogadta a feleket, ennek ellenére az új gyepszőnyeg kifogástalan minősége, optimális feltételeket biztosított.

Cipetic sem volt bevethető

Hazai oldalon szinte az utolsó pillanatig kérdéses volt a védelem összeállítása, végül az egész héten betegséggel küzdő Alaksandar Jovicic vállalta a játékot, ellenben az utolsó edzésen megsérülő Branimir Cipetic a maródiak padjára került. 

A DVSC a sérült Alexandros Kyziridis és Andrija Majdevacs nélkül, de mintegy 200 debreceni drukker támogatását élvezve lépett pályára, a Loki négymeccses idegenbeli turnéjának második állomásán. Szrdjan Blagojevics kezdőcsapata megegyezett a Zalaegerszegen pályára lépett tizeneggyel.
Óvatos tapogatózással kezdődött az összecsapás, egyik gárda sem kockáztatott. A félidő derekán aztán Meldin Dreskovicsnak kellett bravúrosan mentenie Mario Ilievski ziccerénél. A huszonötödik percben Jaroslav Navratil bombáját védte bravúrral Megyeri Balázs, de összességében nem alakultak ki nagy helyzetek, a taktikai jelleg dominált. A hazai kapura leginkább a DVSC szögletei és pontrúgásai jelentettek veszélyt. A félidő legnagyobb helyzete Ötvös Bence előtt adódott, aki mintegy negyven méterről emelt kapura, miután Megyeri túlságosan kimerészkedett, a lövés azonban centikkel eltévesztette a tökéletes irányt, így a lécet találta el. Sajnos a sérültek listája azonban tovább gyarapodott, mintegy félóra elteltével Balogh Norbertet kellett kényszerűségből lecserélni.

Nem alakult ki komoly helyzet

A második félidőt erőteljesebben kezdte a hazai alakulat, ellenben egyik oldalon sem alakult ki komoly helyzet, leginkább a mezőnyben folyt a játék. Egyértelművé vált, hogy aki gólt szerez, azé lesz a három pont, éppen ezért inkább a biztonságra helyezték a hangsúlyt a felek. A hajrára összeszedte magát a DVSC, ám a Várda védelme jól állta a sarat, így gól nélküli döntetlennel zárult az összecsapás, amelynek igazából egyik fél sem örülhetett. 

Összegezvén mindkét csapat tud ennél sokkal jobban is játszani, ám ezúttal mind a Kisvárda, mind pedig a Debrecen a pontszerzésre törekedett. 

Labdarúgás: NB I., 15. forduló

Kisvárda Master Good–Debreceni VSC 0–0
Várkerti Stadion, 2050 néző, v.: Pintér. (Kóbor, Garai).
Kisvárda: Kovács M. – Vida K. (Makowski, 68.), R. Stefan, Jovicic, Széles, Alic – Ötvös (Lucas, 87.), Nikolov – Navrátil (Rubus, 81.), Ilievszki (Mesanovic, 68.), Balogh N. (Camaj, 30.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
DVSC: Megyeri B. – Kusnyír, Lagator, Dreskovics, Ferenczi J. – Loncsar (Romancsuk, 59.), Manrique – Vajda B. (Oliveira, 59.), Dzsudzsák, Domingues (Szécsi M., 75.) – Bárány D. (Batai, 88.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.

Percek, események

17. perc: Nikolov ugratta ki Ilievszkit, aki 12 méterről nem tudta elrúgni a labdát Megyeri mellett, mert Dreskovics becsúszva blokkolt!
25. perc: Navrátil 20 méterről középre lőtt, de a labda kellemetlenül megpattant a vizes füvön, így Megyeri csak ütni tudta.
30. perc: Balogh megsérült, nem tudja folytatni.
43. perc: Ötvös meglátta, hogy Megyeri kint áll, 40 méterről kapura emelt a labdát, ami a lécen csattant!
77. perc: Szécsi ugratta ki Oliveirát, aki nagy helyzetben mellé lőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában