Kézilabda, Kisvárda Master Good SE U19

2023.12.30. 08:05

Lépkednek előre

Az együttes edzője, Dévényi János értékelte a mögöttük hagyott félszezont.

Szon.hu

Forrás: szakosztály

A Kisvárda Master Good SE NB I-es ifjúsági csapata december 17-én a Váci NKSE vendégeként zárta a bajnokság első felét. Dévényi János lányai a mögöttük hagyott tizenhárom mérkőzésből hetet megnyertek, ötöt pedig elveszítettek, egyszer pedig döntetlenre végeztek, az így szerzett 15 pontjukkal az ötödik helyről várják a folytatást.
– Nagy visszaesés nem történt az előző szezonhoz képest, csupán három ponttal gyűjtöttünk kevesebbet, mint az előző szezon első félévében – mondta az együttes edzője, Dévényi János.
– Ez azért örömteli, mert „kiöregedés” miatt meghatározó játékosokat veszítettünk. Átlövő pozícióban ezt meg tudtuk oldani, beállóban azonban sokat küzdöttünk ezzel a problémával, a posztra 2006-os játékosaink vannak, akiknek bele kell még erősödniük a mezőnybe. Lépkedünk szépen előre, bízom benne, hogy tavasszal egy fokkal már jobb lesz. Idegenben kevesebbet nyertünk, mint tavaly, nehéz volt azonban a sorsolásunk, az előttünk álló csapatokkal, a Debrecent kivéve, rendre vendégként játszottunk. Biztos vagyok benne, hogy azokat a pontokat, amelyeket ezeken a meccseken elhullajtottunk, hazai pályán vissza fogunk szerezni. Gondolok itt elsősorban a szegedi és a Vasas elleni kétgólos vereségre, vagy a kecskeméti döntetlenre. Látjuk a hibákat, tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk. Dolgozunk tovább, biztos vagyok benne, hogy ott leszünk a végelszámolásnál a 4-8. hely között – zárta Dévényi János.
A csapat a téli pihenőt követően január 2-án edzőtáborral folytatja a munkát, első tétmérkőzését pedig január 27-én az MTK vendégeként játssza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában