Diáksport: a vármegyei díjazott

2024.01.23. 09:02

Ajaki testnevelő kapta a vármegyei díjat

Szon.hu

dr. Maruzsa Zoltán, Homokiné Bákonyi Mária és Balogh Gábor

Fotó: mdsz.hu

A Magyar Diáksport Szövetség a 2022/23. tanévi diákolimpiai versenyeken elért kimagasló eredményeket jutalmazta. Negyedmillió nevezés érkezett az ország legnagyobb versenysorozatára, amelyen a résztvevők átlagosan két sportágban indultak el. A nevezési csúcsot Borsod-Abaúj Zemplén vármegye tartja, Pest vármegye és Budapest előtt, sportágakat tekintve pedig továbbra is az atlétika a legnépszerűbb a labdarúgás és a kézilabda előtt. A 27 sportági országos döntőre 18 ezren jutottak el, ahol összesen 4327 érmet osztott ki az MDSZ.
A szervezet idén is elismerésben részesítette azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban. Az ünnepségen dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Krizsán Xénia világbajnoki negyedik helyezett hétpróbázó atléta, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adták át az elismeréseket. 
Összesen négy kategóriában kerültek díjazásra a legjobbak. A legeredményesebb vármegyei, illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legeredményesebbek voltak az országos döntőkön. Minden vármegyéből és a fővárosból is egy-egy pedagógus kapott jutalmat. Ebben a kategóriában vármegyénk legeredményesebb diákolimpiai testnevelőjének Homokiné Bákonyi Máriát, az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Óvoda és Bölcsőde pedagógusát választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában