Kosárlabda

2024.01.29. 18:11

Egykori iskolájában emlékeztek meg Sitku Ernőről

A 2020-ban elhunyt legendás kosárlabdázó emlékére tornát rendeztek Nagykállóban.

Szon.hu

Sitku Ernőre emlékeztek a fiatal kosarasok

Január 9-én lett volna ötvenkét éves Sitku Ernő, egykori válogatott kosárlabdázó és sportvezető. Kollégái, barátai, pályatársai igyekeznek a lehető legtöbb módon megemlékezni a közel négy éve elhunyt legendás sportemberről. Nincs ez másként a nagykállói Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban sem, ahol Sitku nevelkedett. Az iskola az elmúlt napokban másodszor rendezte meg a Sitku Ernő Korányi Emléktornát.

– A tanítványom volt Ernő, én indítottam el a pályán. Nagyon büszkék vagyunk rá, szeretnénk örök emléket állítani neki – mondta el lapunknak Papp László kosárlabda edző, a torna szervezője. – Tavaly hagyományteremtő céllal rendeztük meg az első tornát, idén már két napon bonyolítottuk le. Pénteken megkoszorúztuk Sitku Ernő emléktábláját, majd az alsó tagozatosoké volt a tornaterem, ők kosárpalánta-váltóversenyeket hajtottak végre. Hétfőn már a nagyok játszottak, meghívtuk a Vasvári Pál Gimnáziumot és a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskolát is.

A 149-szeres válogatott Sitku Ernő 1986-tól tanult az iskolában és ott ismerkedett meg a kosárlabdával, később Nyíregyházán bontakozott ki, majd a Budapesti Honvédnál és a Paksi Atomerőműnél érte el legnagyobb sikereit, amivel Magyarország legsikeresebb kosárlabdázói közé emelkedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában