Röplabda, női Extraliga, Fatum-Nyíregyháza

2024.01.24. 14:29

Magyarország legjobb csapata érkezik

Az éllovas óbudaiak ellen nem számíthat könnyű mérkőzésre a Fatum-Nyíregyháza.

A csapategységen ezúttal is sok múlhat.

Fotó: Gazdag Mihaly

Az Újpest elleni fájó vereséget követően Magyarország legerősebb csapata, a bajnoki címvédő, az alapszakaszt ezúttal is veretlenül vezető Vasas Óbuda érkezik Nyíregyházára. Jannisz Atanaszopulosz egylete ráadásul a Bajnokok Ligájában alig egy hete legyőzte a bolgár Plovdivot, így kiharcolt a CEV Kupa negyeddöntőjébe kerülést. Mindezek fényében nem számíthatnak könnyű meccsre a szabolcsiak, hiszen a vendég gárda ereje teljében, mondhatni felfűtött állapotban érkezik a Continental Arénába.

A címvédő látogat az Arénába
Nincs könnyű helyzetben Adrian Chylinski, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője, hiszen az újpesti fiaskót követően csupán néhány napja volt arra, hogy felrázza az övéit.

– A szombati egy nagyon kemény meccs volt számunkra, hiszen idegesen és mondjuk ki, nagyon-nagyon rosszul játszottunk – mondta el lapunk megkeresésére a Fatum lengyel vezetőedzője, aki éppen  ma ünnepli a születésnapját. – Frusztráló volt az, amit a pályán mutattak a lányok. Az élet viszont nem áll meg, így azóta már kielemeztük a történteket, igyekeztük helyre tenni a dolgokat, még akkor is, ha igazából a mai napig nem értjük, hogy mi történt. Az edzéseken nagyszerűen teljesít a csapat, napról napra fejlődünk, amit azért a pályán is viszont láttunk, az Újpest ellenében azonban semmi sem jött össze. Nem küzdöttünk, a sportnak viszont éppen az az alapja, hogy a körülményektől függetlenül százszázalékosan odategyük magunkat. 

A Vasas tizenkét győzelem mellett még egyszer sem kapott ki az Extraliga idei szezonjában, mindössze öt szettet veszítve az alapszakaszt már hetekkel ezelőtt megnyerte.

A legjobbat kell nyújtani

– Magyarország legjobb csapata, a Vasas látogat hozzánk – folytatta a mérkőzés felvezetésével Chylinski. – Az Óbudaiak már a Bajnokok Ligájában is megmutatták, hogy képesek az előrelépésre, remek formában vannak, így csak akkor lehet ellenük esélyünk, ha a lehető legjobb röplabdát tesszük ki a pályára. Minimum azt a játékot kell mutatnunk, amit a Kaposvár elleni győzelmünk alkalmával tettünk le az asztalra. Hiszek a lányokban, igyekszünk majd minden tőlünk telhetőt megtenni. 

A televízió által is közvetített találkozó 17.30-kor kezdődik. 

Röplabda: női Extraliga
A bajnokság állása
1. Vasas  12 12 -  36:5 35
2. Békéscsaba 12 8 4  27:16 24
3. MÁV Előre 12 8 4  25:18 22 
4. Kaposvár  12 7 5  26:19 22
5. Nyíregyháza 12 6 6  23:23 19
6. Újpest 12 5 7  19:24 14
7. Szent Benedek 12 2 10  13:31 7
8. DVTK 12 0 12  3:36 1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában