Röplabda

2024.02.08. 11:17

Innentől nincs könnyű meccs – kupadöntőért harcol a Fatum

A nyíregyháziak erős összeállítású, de botladozó Békéscsabával találkoznak.

A Fatum legutóbb még a „beugró” Pampuch Csaba irányításával játszott a Békéscsabával

Fotó: Dodó Ferenc-archív

A röplabdázóknál megkezdődik az idény legfontosabb szakasza. Mint ismert, a Fatum-Nyíregyháza múlt hétvégén befejezte az Extraliga alapszakaszát, a bajnokság rájátszása előtt viszont lejátssza a Magyar Kupa elődöntőjének két meccsét.

Nehéz megtippelni a Békéscsaba elleni kupapárharc esélyeit. A nyíregyháziak Adrian Chylinski irányításával előbb megtáltosodtak, majd az utóbbi hetekben meglepő módon kikaptak Újpesten, kalkulálható vereséget szenvedtek a Vasas ellen, múlt szombaton pedig 2:0-s hátrányból felállva legyőzték a MÁV Előrét. Utóbbi sikerből erőt lehet meríteni, ám a csapat feladatát nehezíti, hogy válogatott centere, Lászlop Alexandra sérülés miatt nem léphet pályára.

A Békéscsaba ebben az idényben a bajnoki címért szállt harcba, ám az eredmények alapján úgy tűnik, lejtmenetben van. A viharsarkiak rosszabb eredményei között lehet említeni, hogy december óta kikaptak a Szent Benedek Röplabda Akadémiától, a Kaposvártól és a MÁV Előrétől, öt szettben verték meg a Diósgyőrt, múlt hétvégén a Vasas otthonában kaptak ki 3:0-ra.
A két csapat ebben az idényben kétszer találkozott egymással, mindkét alkalommal vendégsiker született: októberben a Fatum nyert 3:1-re idegenben, míg decemberben a csabaiak győztek 3:1-re a Continental Arénában.

Ehhez persze hozzátartozik, hogy a békéscsabai csapatban nagy potenciál van, ha abból indulunk ki, hogy az egyébként sem gyenge keretet szezon közben megerősítették a bolgár válogatott kiválóságával, Miroslava Paskovával.

A feladat tehát egyáltalán nem lesz egyszerű, de ha a Nyíregyháza pénteken jó eredményt érne el hazai pályán (kezdés 18 óra), akkor bármi lehet a párharcból.

– A legutóbbi meccsünkön nagyot küzdöttünk, vert helyzetből sikerült visszajönnünk és győznünk – mondta el Adrian Chylinski vezetőedző. – Erre az energiára lehet építeni a Magyar Kupa-meccsen. Sokat dolgoztunk, hogy felkészüljünk az előttünk álló fontos meccsekre. Tudjuk, hogy a Békéscsabának erős a kerete. Izgatottan várjuk az elődöntőt, felkészültünk taktikailag és szeretnénk a legjobbunkat nyújtani, de nem akarunk nagy nyomást helyezni a játékosokra.

A párharc visszavágóját február 14-én rendezik Békéscsabán. A másik ágon a Kaposvár küzd meg a Vasassal.

További hír, hogy megvan a Fatum negyeddöntős meccseinek időpontja. Az Előre elleni párviadal február 18-án Székesfehérváron kezdődik, a második összecsapást február 22-én rendezik Nyíregyházán, a harmadik találkozónak újra a Fejér vármegyeiek adnak otthont február 26-án. Egyelőre ez a három meccs biztos, további mérkőzésekre akkor lesz szükség, ha addig egyik gárda sem tudja lezárni a párharcot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában