Röplabda

2024.02.13. 12:32

Szinte csak hiba nélkül juthat kupadöntőbe a Fatum

A Fatum-Nyíregyházának aranyszettre kell mentenie a kupaelődöntőt.

Szabó Liliék nehéz helyzetből várják a visszavágót

Fotó: Gazdag Mihaly

 A Fatum-Nyíregyházának rendkívül nehéz, de nem lehetetlen helyzetből kellene bejutnia a női röplabda Magyar Kupa döntőjébe. Rögtön hozzá kell tenni, hogy ehhez szinte hibátlan játékra lesz szüksége a mieinknek.

A Békéscsaba elleni kétmeccses párharc első felvonását sokkal jobban kezdték a vendégek, gyorsan 2:0-s előnybe kerültek, majd a harmadik játszmában összeszedték magukat a hazaiak, irányították a játékrészt, aminek felénél megsérült a viharsarkiak feladója, Cansu Aydinogullari. Az ő hiányában már nem volt olyan pontos a vendégegyüttes játéka. A Fatum szépített, majd a negyedik szettben is kapaszkodott, de csak 23 pontig jutott, vagyis 3:1-es eredménnyel véget ért a mérkőzés.

Nagy kérdés, hogy a Csaba milyen összeállításban várja a szerdai visszavágót – kedden még nem jelent meg hír a török játékos állapotáról.

Az első meccs legkiválóbb teljesítményét Nina Kocics jegyezte 36 ponttal, ám a Békéscsaba több lábon állt, Margarita Stepanenko 22, Krystyna Strumilo 20, Miroslava Paskova 17 pontig jutott, de még Bodnár Dorottya is a közösbe tett 11 pontot.

Adrian Chylinski már az első mérkőzés után elmondta értékelésében, hogy nem adják fel a párharcot és továbbra is lát esélyt a továbbjutásra. Ehhez szerdán maximum egy játszmát veszíthet a Fatum, majd meg kell nyernie az aranyszettet is.

A kupa másik ágán a Vasas 3:0-ra nyerte a Kaposvár elleni első összecsapást, a visszavágót abban a párosításban is szerdán játsszák Budapesten.


Elkészült az Extraliga negyeddöntőjének menetrendje.
Február 18., 17.00: MÁV Előre–Fatum
Február 22., 18.00: Fatum–MÁV Előre
Február 26., 17.00: MÁV Előre–Fatum
Ha szükséges
Március 1., 18.00: Fatum–MÁV Előre
Március 5., 16.00: MÁV Előre–Fatum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában