Labdarúgás, NB II., Nyíregyháza Spartacus FC

2024.03.04. 22:25

Egy pontot szerzett a Szpari a Soroksár ellen

A 23. forduló zárómérkőzését játszották a csapatok.

Szon.hu

Nagy csatában ikszelt a Nyíregyháza a Soroksár csapatával.

Fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A listavezető Nyíregyháza Spartacus FC a Soroksár csapatát fogadta Balmazújvárosban a labdarúgó NB II. 23. fordulójának hétfői, televíziós mérkőzésén. Igen sűrű napok állnak a Szpari mögött, hiszen mint ismert, a csapat éppen egy hete Győrben nyert nagyon fontos bajnokit, majd nem utazott haza, hanem Gyirmóton készült a szentlőrinci kupameccsre, amit ugyancsak behúzott csütörtökön.

A Soroksár kezdte a mérkőzést, majd az ötödik percben Dala hibája után a vendég gárda előtt adódott az első helyzet, Dragónert ugyanis Toma rántotta le a tizenhatos előtt, Köböl szabadrúgása azonban elkerülte a kaput. Az első negyedóra inkább a Pest vármegyei egylet fölényét hozta, hamar egyértelművé vált, hogy nem igazán ízlik a házigazdának a Soroksár stílusa. Aztán a huszonnegyedik percben kissé váratlanul büntetőhöz jutott a Nyíregyháza, egy beadást követően Novákot rántotta le Say a tizenhatoson belül. A tizenegyest maga a sértett végezte el, ám Margl megérezte az irányt, bele is ért a labdába, amely végül a jobb oldali kapufáról pattant ki. Az első félidő végén még egy-egy helyzet adódott a csapatok előtt, ám gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.

A második játékrész egy hatalmas Nagy Dominik bombával indult, amit Mergl vetődve védett. Megnyomta a felvonás elejét a Szpari, hiszen nem sokra rá Novák fejesénél is nagyot nyújtózott a Soroksár hálóőre. A hetvenedik percben aztán büntetőhöz jutott Lipcsei Péter csapata. Dala kiejtette a labdát egy jobb oldali beadásnál, majd előrevetődve elütötte azt, de közben az érkező Dragónert is elsodorta, miután a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. Köböl pedig nem hibázott, jobbal a jobb alsóba lőtt, miközben Dala a másik irányba vetődött. A hajrában azonban megmentett egy pontot a Nyíregyháza, a csereként beálló Temesvári lőtt gólt egy a soroksári kapu előtti kavarodást követően.

Labdarúgás: NB II., 23. forduló
Nyíregyháza Spartacus FC–Soroksár SC 1–1 (0–0)
Balmazújváros, v.: Zimmermann M. (Becséri G., Ring K.).
Nyíregyháza: Dala – Alaxai, Baki, Gengeliczki (Temesvári, 81.) – Farkas B., Kesztyűs, Toma (Sigér Á., 60.), Nagy B. – Nagy D., Novák, Beke (Kovácsréti, 60.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Soroksár: Mergl – Kaján, Say (Króner, a szünetben) Kékesi, Vági – Vass Á. Köböl (Németh E., 84.) – Borbély B. (Hajdú, 63.),  Tóth A., Korozmán – Dragóner F. (Gálfi, 79.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Gól: Temesvári (88.), illetve Köböl (73. – 11-esből).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában