Labdarúgás

2024.03.25. 11:16

Már az országos főtáblára jutás a tét a Megyei Kupában – sorsolás

Hétfő délelőtt megtartották a labdarúgó Megyei Kupa negyeddöntőjének sorsolását. A sorozat egyben a Magyar Kupa selejtezője is.

Tavaly a Tarpa nyerte meg a Megyei Kupa-döntőt

Fotó: Dodó Ferenc-archív

A Magyar Labdarúgó-szövetség döntése értelmében vármegyénkből hat amatőr csapat kvalifikálhat a Magyar Kupa 2024–2025-ös kiírásának főtáblájára – ez országos szinten is kiemelkedő szám –, ami azt jelenti, hogy a negyedik kör mérkőzéseinek győztesei már biztosan főtáblások lesznek, a négy vesztes csapat pedig újabb sorsolás után játszhat a maradék két helyért.

A negyedik körre öt vármegyei első osztályú és három másodosztályú csapat maradt versenyben. A forduló rangadójának két élvonalbeli élcsapat összecsapása, a Tarpa–Mátészalka ígérkezik. 

A mérkőzések hivatalos játéknapja április 17. (szerda), de az egyesületek megegyezése szerint hamarabb is játszhatnak. Fontos információ, hogy döntetlen esetén nincs hosszabbítás, hanem az alacsonyabb osztályú gárda jut tovább, azonos osztályú csapatok összecsapásán pedig tizenegyespárbaj dönt.

A négy párharc győztese számára sem ér véget a sorozat, hiszen a hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik majd a Megyei Kupa döntőjét, amit a vármegyei igazgatóság szeretne idén is Kisvárdára vinni.

Labdarúgás: Megyei Kupa, 4. forduló, negyeddöntő
Tarpa-Mátészalka
Vámosoroszi (II.)-Újfehértó
Pátroha (II.)-Nyírbátor
Baktalórántháza (II.)-Nagyecsed

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában