Kosárlabda

2024.03.18. 10:42

Mi is büszkék lehetünk a soproni kupasikerre

Nyíregyházi kötődésű játékosok is főszerepet játszottak a döntőben.

Papp Klaudia (10)

Fotó: Nagy Gábor/Nemzeti Sport

Múlt hétvégén rendezték meg a női kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjét. Az utolsó meccsre összejött az álompárosítás, vagyis az idáig 11-szeres győztes és címvédő Sopron Basket, valamint a bajnokságban veretlenül listavezető Diósgyőr összecsapása. A Sopron a Vasast verte meg a szombati elődöntőben, míg a DVTK a házigazda Győr legyőzésével jutott a fináléba.

A vasárnap rendezett döntő fordulatos mérkőzést hozott.  Öt másodperc volt hátra, amikor Jelena Brooks bedobta a soproniak utolsó kosarát, ami – mint később kiderült – a döntő utolsó pontjait jelentette, ugyanis Garbin Darcee Lee még visszatett egy lepattanót, ám a labda már időn túl hagyta el a kezét (73–71).

A soproni sikerből két nyíregyházi kötődésű játékos is alaposan kivette a részét. Sitku Zsuzsanna 34 percet töltött a pályán, 71 százalékos dobóhatékonysággal 10 pontot és 6 lepattanót tett a közösbe, míg az újfehértói, de Nyíregyházi Kosársuli-nevelés, Papp Klaudia ugyancsak 34 perc alatt 12 pontot szerzett, 7 gólpasszt osztott, valamint szerzett 2 labdát.

– Egyelőre keresem a szavakat, óriásit mentünk – nyilatkozott Papp Klaudia az MKOSZ közösségi oldalának nem sokkal a lefújás után. – Az első perctől kezdve az utolsó másodpercig nem adtuk fel, végig bíztunk egymásban. Meghúztuk a váratlan és megnyertük a kupát! Büszke vagyok a csapatra, minden nehézségen túllendültünk, csak magunkkal foglalkoztunk és győztünk!

NAG14615
Sitku Zsuzsanna (15)
Fotó: Nagy Gábor/Nemzeti Sport

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában