Heti sportprogram

2024.03.11. 13:51

Rajtol az alsóházi rájátszás

Ezúttal hétvégére összpontosulnak a vármegyei érdekeltségű sportesemények.

A DVTK ellen folytatja a Fatum.

Fotó: Dodó Ferenc

Kiemelt csapataink többsége ezen a héten is pályára lép. Március elején zárult az női röplabda Extraliga negyeddöntője, ahol a Fatum-Nyíregyháza nem jutott be a felsőházi rájátszásba. A bajnoki menetrend következő szakaszában a DVTK csapatával  kell megküzdenie Adrian Chylinski egyletének. A három győztes mérkőzésig tartó párharc első felvonását hazai pályán rendezik március 16-án szombaton.

Vasárnapi nagyüzem

Vasárnap a labdarúgók és a kosarasok lesznek érdekeltek. Az élvonalbeli Kisvárda Master Good az MTK otthonába látogat, ahol most már nincs más választása, mint begyűjteni a három pontot annak érdekében, hogy megmaradjon az esélye a bennmaradásra. 

A másodosztály éllovasa a Nyíregyháza Spartacus FC legutóbb fájó vereségbe szaladt bele a Budafok otthonában, amit leghamarabb vasárnap Balmazújvárosban javíthat ki. A bajnoki pontvadászat huszonötödik fordulójában egy igencsak nehéz ellenfelet, a negyedik helyezett Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadja Tímár Krisztián egylete. 

A kosárcsapat, azaz a Hübner Nyíregyháza BS a Vasas skalpjának begyűjtését követően a Ceglédet fogadja. A találkozó igazi rangadónak tekinthető, hiszen mindkét gárda 10–13-as mérleggel várja a feldobást, így egy esetleges szabolcsi siker esetén előzhet is Merim Mehmedovics csapata.   

Az NB III.-ban a Sényő a REAC-hoz látogat, amely mérkőzést hoznia kell Nagy Sándor tanítványainak, amennyiben előre akarnak mozdulni a középmezőnyben, míg a bajnoki címre törő Kisvárda II. a dobogóra ácsingózó DEAC csapatát fogadja.

Heti sportprogram
Szombat
Röplabda. Női Extraliga, alsóházi rájátszás: Fatum-Nyíregyháza–DVTK, Continental Aréna, 19.
Vasárnap
Labdarúgás. NB I.: MTK Budapest–Kisvárda Master Good, Budapest 17.30.
Labdarúgás. NB II.: Nyíregyháza Spartacus FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Balmazújváros, 14.
Kosárlabda. NB I/B, Piros csoport, Hübner Nyíregyháza BS–Cegléd, Continental Aréna, 17.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában