Jégkorong

2024.03.12. 09:35

Új sportágat honosítanak meg a Szabolcsi Sólymok?

Két nap alatt tíz győzelmet arattak a jégkorongozók.

A Szabolcsi Sólymok U8-as csapata

Fotó: egyesület

A Szabolcsi Jégsport Egyesület jégkorongozói a szezon végéhez közeledve ismét megmutatták, hogy a keleti régió meghatározó tagjaivá nőtték ki magukat: a klub négy korosztályban mindössze két vereséggel zárta a múlt hétvégi tornákat.

Szombaton az U10-esek hazai környezetben fogadták a Zempléni Hiúzok, a Debreceni Hoki Klub és a szintén nyíregyházi, Sportcentrum csapatait. Az egyetlen vereség ellenére, ez a korosztály minden tornáján elsőként zárt ebben a szezonban. A csapat utolsó mérkőzései Debrecenben lesznek néhány hét múlva.

Ugyancsak szombaton az U14-es korosztály Miskolcon játszott – a Kiskőrös és Békéscsaba hokisai ellen – a középszakasz felsőházában. Egy győzelem elég volt ahhoz, hogy a Sólymok bejussanak az ország legjobb nyolc csapata közé!

Vasárnap a legkisebbek haza tornán győzték le a Debreceni Hoki Klubot, a miskolci Jegesmedvéket és a szintén hazai Sportcentrumot. Az U8-as korosztály a szezon összes tornáját megnyerte, a csapatra vár még Debrecenben egy magasabb szintű (sárga) torna. Az U12-esek Sátoraljaújhelyre utaztak, ahol Kazincbarcika, Szolnok és Eger csapatai maradtak alul ellenük, ezzel az eredménnyel együtt elmondható, hogy a szezon tornáinak nagy részében győzedelmeskedtek.

Fontos az egyesület életében, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség által kiírt pályázaton elnyert közel 25 millió forintos támogatásból vásárolhat inline borítást. Ez az egész pályát lefedő műanyag réteg alkalmas arra, hogy görkorcsolya edzéseket és görkori-sulit tartson az egyesület a jégkorongozóinak és külsős érdeklődők számára is, továbbá lehetőség nyílik arra, hogy az inline hockey – mint új sportág – meghonosodjon Nyíregyházán. 

 
 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában