Röplabda, női Extraliga, Fatum-Nyíregyháza

2024.04.08. 11:50

Az ötödik helyért küzdenek

Kedden kezdődik a Fatum-Nyíregyháza Újpest elleni párharca.

Tóth Fruzsina (7) jó játékára ezúttal is nagy szükség lesz.

Fotó: Fatum-Nyíregyháza

Lassan a végéhez közeledik a 2023-2024-es női röplabda Extraliga. A Fatum-Nyíregyháza csapatára már csak egyetlen párharc vár, melyben az Újpest gárdájával néz farkasszemet, mégpedig az ötödik helyért. A felek az alapszakaszban egymás közvetlen riválisai voltak, hiszen a szabolcsi egylet az ötödik, míg a lila-fehér formáció a hatodik pozícióból kezdhette az utószezont. Ami Adrian Chylinski mester tanítványai számára nem túl pozitív, hogy a Continental Arénában 3:2-re, míg Újpesten 3:0-ra nyertek a lila-fehérek.

Kiegyenlített erőviszonyok

Az UTE a negyeddöntőben a Békéscsabával találkozott, és a Fatumhoz hasonlóan csak az ötödik meccsen dőlt el, hogy nem jut a legjobb négy közé – 3:2-re kapott ki a mindent eldöntő összecsapáson a BRSE-től. A folytatásban aztán simán verte a Szent Benedeket, 3:0-ra zárva le azt a párharcot, csakúgy mint a Nyíregyháza a DVTK-val szemben, így az ötödik helyért mérkőzhetnek a felek.

– Nyilván nem kérdés, hogy győzelmet várok, hiszen nem mindegy, hogy az ötödik vagy a hatodik helyen zárjuk a bajnokságot – mondta el lapunk megkeresésére a Fatum válogatott csapatkapitánya, Tóth Fruzsina. – Majdnem két hét telt el a Diósgyőr elleni párharc lezárása óta, így ebben a periódusban tudtunk egy kicsit regenerálódni, töltődni. Hosszú volt a szezon, így érthető módon szeretnénk sikerrel zárni ezt a párharcot. 

Természetesen a csapatkapitányt az ellenfél erősségeiről és gyengeségeiről is kifaggattuk. 

– Az Újpest egyértelműen erősödött az idény második felére, ezt pedig be is bizonyította a Békéscsaba ellen. Jó külföldi játékosai vannak, ellenben ha csapatként azt a játékot tudjuk mutatni, mint amit a DVTK elleni ötödik mérkőzésen, akkor komoly esélyeink lehetnek. Veszélyes ellenfélről van szó, amely gyors játékot játszik, éppen ezért mi is próbáltunk gyorsítani, hogy meglephessük az ellenfelünket – zárta az esélyek latolgatását a liberó.

Három meccset kell nyerni

A három győztes mérkőzésig tartó párharc április 9-én kedden kezdődik Nyíregyházán, majd az U17-es válogatott selejtezőinek programja miatt, csak nyolc nap múlva folytatódik idegenben (április 17., szerda). Ezt követően felgyorsulnak az események, hiszen két napra rá lesz a harmadik találkozó (április 19., péntek) majd amennyiben szükséges, három naponta (április 22., hétfő és április 25., csütörtök) követik majd egymást az újabb időpontok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában