Labdarúgás

2024.04.19. 13:37

Biztossá válhat a Kisvárda kiesése és a Fradi bajnoki címe

A szabolcsiak a bajnokavatást és az ítélet napját is eltolnák

A piros mezes kisvárdaiak ebben az idényben már kétszer kikaptak a Ferencvárostól

Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

A labdarúgó NB I. legfontosabb kérdéseire választ kaphatunk ezen a hétvégén, ugyanis matematikailag is eldőlhet a bajnoki cím sorsa és biztossá válhat a kiesők kiléte is.
A Ferencváros 14 ponttal vezeti a bajnokságot. Ha a Paks nem nyer szombat délután Felcsúton, akkor már senki nem érheti utol a zöld-fehéreket. Abban az esetben is igaz ez, ha nyernek a tolnaiak, úgy viszont a Fradinak a saját meccsén kell tennie azért, hogy már szombat este ünnepelhessen.

Érdekesség, hogy az FTC tavaly is a Kisvárda elleni meccsen ünnepelte a bajnoki címét, akkor már a mérkőzést megelőző napon eldőlt a kérdés.

Vármegyénkben inkább a Kisvárda Master Good sorsa miatt lesz izgalmas a címvédő szombati meccse. Amennyiben a várdaiak kikapnak és a ZTE, Kecskemét, Újpest hármas mindegyike győzelmet arat, akkor a szabolcsiaknak már matematikai esélyük sem lesz arra, hogy elmozduljanak a kieső zónából. Minden más  – akár a Kisvárda, akár az említett riválisok meccsén született – eredmény esetén marad remény legalább a jövő hétig.

A kisvárdai klub honlapja szerint bajnoki mérkőzésen az élvonalban tizennyolcadszor mérkőzik meg egymással a két csapat, a szombati lesz a tizedik alkalom, hogy a Várda a Groupama Arénában lesz vendég. Összességében 1-3-13 (6-29-es gólkülönbség) a Kisvárda bajnoki mérlege ebben a párosításban. Az FTC elleni, bajnoki meccsen aratott egyetlen győzelmét idegenben aratta, amikor 2021. július 31-én, a klubtörténet 100. NB I.-es meccsén 2–1-re nyert.

Az ahhoz hasonló bravúr még többet érne a kisvárdaiaknak szombaton.

Labdarúgás: NB I., 29. forduló
Szombat
Puskás Akadémia–Paks 14.30
Ferencváros–Kisvárda 17
DVTK–DVSC 19.30
Vasárnap
Kecskemét–Mezőkövesd 14.05
Fehérvár–ZTE 16
Újpest–MTK 18.30

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában