Az év sportolói, sportcsapatai

2024.04.09. 17:13

Díjaztuk a legjobbakat

Olvasóink voksolhattak a jelöltekre, szavazataik alapján dőlt el a verseny.

Díjátadók és díjazottak.

Fotó: Sipeki Péter

A Kelet-Magyarország és a szon.hu február 19-én indította útjára az Év sportolója közönségszavazását. Vármegyénk bővelkedik kiváló csapatokban és kitűnő versenyzőkben, akiknek számos örömteli pillanatot köszönhettünk az elmúlt évben is. Az ő teljesítményük elismerésére hirdettük meg az Év sportolója 2023 szavazást. A voksolás során olvasóink dönthettek arról, hogy ki álljon fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Négy kategóriában – az év női sportolója, az év férfi sportolója, az év női csapata, az év férficsapata – kerestük a legjobbakat. A közönségszavazás hivatalos díjátadóját kedden tartottuk szerkesztőségünkben. 

A legjobb férfi sportolónak járó díjat az ökölvívó Kovács Richárd kapta, aki jelenleg gőzerővel készül a közelgő Európa-bajnokságra, na meg a nyári párizsi olimpiára, így érthető okokból nem tudott részt venni eseményünk.

Ökölvívó érdemelte ki a díjat

A legjobb női sportoló díj ugyancsak az NYVSC Big Boxing Clubhoz került, Petrimán Patricia érdemelte ki ezt az elismerést.

– Nagyon jól sikerült a 2023-as idényem, hiszen előbb egy korosztályos Európa-bajnoki bronzérmet nyertem, majd az ezt követő világbajnokságon ötödikként végeztem – mondta el szerkesztőségünkben a még mindig csak tizenhat esztendős tehetség. – Nagyon örülök ennek a díjnak, de nem elégszem meg ennyivel, szeretnék idén még komolyabb eredményeket elérni.

A legjobb női csapat a labdarúgó NB II.-ben érdekelt Nyíregyháza Spartacus FC lett, amely 2023 tavaszán éppen hogy csak lemaradt a feljutásról.

– Nem volt egyszerű a szezonunk – értékelte a 2023-as évet a Szpari kiválósága Csábi Bianka, aki mint edző, már az utánpótlás-nevelésből is kiveszi a részét. – A Soroksárral voltunk nagy versenyben, de sajnos mindkétszer kikaptunk tőlük, így nem sikerült kiharcolni az első osztályú tagságot. Az utánpótlásban hatalmas potenciál rejlik, ezt kiválóan szemlélteti az is, hogy az idei  szezonra már viszonylag sok ifjúsági korú labdarúgó került fel az első csapathoz. Természetesen számunkra is értékes ez a díj, mindig jó érzéssel tölti el a csapat játékosait, ha elismerik a munkájukat.

A díjátadón a női szakosztály vezetője, Sánta Tibor is tiszteletét tette.

Nem lehet különválasztani a Nyíregyháza Spartacus FC férfi csapatának 2023-as tavaszi, valamint őszi szezonját. Míg előbb a kiesés elől menekült a gárda, addig ősszel már a másodosztály legjobb csapataként a feljutásért küzdött. A legjobb férficsapatnak járó díjat a csapatkapitány Gengeliczki Gergő vette át.

Ez már egy másik Szpari

– Valóban nem lehet szétválasztani ezt a kettőt, hiszen az év első fele az a keserűségről szólt, konkrétabban arról, hogy miként meneküljünk meg a teljes összeomlástól – tekintett vissza 2023-as esztendőre a legutóbbi fordulóban is gólt szerző Gengeliczki. – Nyáron viszont történtek olyan változások, amik egy új korszak kezdetét jelentették. Egy nagyon jó időszak indult el, 180 fokos fordulatot vettünk, mind az eredményességet, mind pedig a hozzáállást tekintve. A sportnak a szépsége ez, hogy egy szörnyű tavasz után egy ilyen második félévvel kiérdemeltük a szurkolók, a városlakók és az olvasók bizalmát. Ez sokat jelent számunkra, erőt ad, hogy mellettünk áll a vármegye lakossága.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában