Labdarúgás

2024.04.16. 12:44

Élcsapatok is összecsapnak egymással a Vármegyei Kupában

A sorozat negyedik köréből négy csapat már a Magyar Kupa főtáblájára jut.

A tavalyi kupadöntőben a tarpaiak örülhettek

Fotó: Dodó Ferenc-archív

A téli szünetet követően szerdán folytatódnak a Vármegyei Kupa küzdelmei. A negyedik körre nyolc egyesület maradt állva, közülük öt élvonalbeli, három gárda másodosztályú. Az alacsonyabb osztályú együttesek a pályaválasztók, vagyis a Vámosoroszi, a Pátroha és a Baktalórántháza otthon szerepelhet, a Tarpa–Mátészalka párosításban a sorsoláson előbb húzott csapat lesz a vendéglátó.

Utóbbi párharc kiemelkedik a negyeddöntő programjából, hiszen a Vármegyei Kupa címvédője, a Nyír-Wetland I. osztályban jelenleg második helyen álló Tarpa az ötödik pozícióban álló, de bajnoki címre esélyes Mátészalkával játszik. 

Érdekes lesz az is, hogy a vármegyei II. osztály 3. számú csoportját veretlenül vezető Vámosoroszi mire megy a bombaformában futballozó Újfehértó ellen.

Fontos információ, hogy a továbbjutás valamennyi helyszínen egy mérkőzésen dől el: ha a kilencven perc után döntetlen az állás, akkor az alacsonyabb osztályú csapat jut tovább. Ha azonos osztályúak az együttesek, akkor tizenegyespárbaj dönt a továbbjutásról.

Miután az Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségének döntése értelmében vármegyénk ismét hat egyesületet adhat fel a megyei kupasorozatából a Magyar Kupa 2024–2025-ös kiírásának országos főtáblájára, a negyeddöntő győztesei már biztosan kvalifikálnak, de a vesztesek számára sem ér véget menet, a következő körben megküzdenek a maradék két helyért.

Vármegyei Kupa, negyeddöntő (kezdés: 17 óra): Tarpa–Mátészalka, Vámosoroszi–Újfehértó, Pátroha–Nyírbátor, Baktalórántháza–Nagyecsed.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában