Labdarúgás, vármegyei I. osztály

2024.04.26. 09:34

Éleződik a harc a bajnoki címért

Lépéselőnyben a Tarpa, a Kállósemjén és a Mándok.

A fehér mezes Újfehértó Tarpát, míg a Csenger a Kótajt fogadja.

Fotó: Gazdag Mihaly

Az Újfehértó és a Mátészalka botlásával kisebb előnyre tett szert a Nyír-Wetland vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság bajnoki címéért folyó harcában a Tarpa, a Kállósemjén és a Mándok. A történtek után Fehértón Antal István, míg Mátészalkán Kiss Tamás vesztette el a kispadot, hiszen mindkét gárda bízik még abban, hogy egy vérfrissítéssel új erőre kaphat.

Újfehértón a forduló derbije

Az éllovas Tarpa ráadásul éppen Újfehértóra látogat, Bubis Iván egyletének nyernie kell az első hely megőrzéséhez, míg a Fehértó a már fentebb említettek miatt egyfajta kényszerhelyzetben van. A második helyezett Kállósemjén vasárnap azt a Nagyecsedet látja vendégül, amely képes meglepetést okozni, és könnyen megkavarhatja még az élmezőnyt. A legkönnyebb dolga ezúttal a Mándoknak lesz, persze csak papíron, hiszen a tabellautolsó Nyírmeggyesnél vizitál. Az ötödik Mátészalka előtt is ott az esély arra, hogy visszakapaszkodjon, az aktuális ellenfél, a Vásárosnamény edzője, Piskóti Zsolt el is ismerte, hogy nem ők a találkozó esélyesei, de kellő akarattal borsot törhetnek a Szalka orra alá.

A középmezőnyért küzdenek

A szombati hat meccs között kap helyet a Csenger és a Kótaj összecsapása, a házigazda tartja ugyan a nyolcadik helyét, de nem mondható, hogy túl jó formában lenne, mivel a legutóbbi öt találkozójából négyet is elveszített. Ugyancsak szombaton harsan fel a sípszó a szomszédvári rangadón, ahol a Nyírbéltek néz farkasszemet a Nyírbátorral. A jelenlegi formákat elnézve a Nagykálló három pontért utazik Kemecsére, míg a fiatal kis „Szpari” Ibrányból térne haza a vármegyeszékhelyre három ponttal a zsebében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában