Tenisz

2024.04.21. 17:39

Fucsovics Navonét legyőzve tornagyőztes Bukarestben

Fucsovics Márton két játszmában legyőzte az argentin Mariano Navonét az 579 ezer euró (230 millió forint) összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztorna vasárnapi döntőjében.

Fucsovics Márton tornagyőztes Bukarestben

Forrás: Getty Images

A világranglistán 82. magyar játékos magabiztos játékkal semmire hozta adogatását, majd rögtön brékelte Navonét. Az argentin majdnem visszabrékelt, de Fucsovics hárított, és behúzta a harmadik játékot, sőt ismét brékelt, így kettős brékelőnnyel 4:0-ra vezetett.

Ezt követően viszont feltámadt Navone, sorozatban négy játékot megnyerve egyenlített, de 4:4-nél Fucsovics újra magára talált, hárította ellenfele bréklabdáját, behúzta a saját adogatását, majd brékelt, ezzel 6:4-re megnyerte az első játszmát.

A második játszma kezdéseként Fucsovics rögtön semmire hozta az adogatását. Az argentin viszont brékelt, és 3:1-re ellépett. A nyíregyházi teniszező ekkor ismét belelendült, 4:3-nál semmire brékelte ellenfelét, majd a 12. játékban, 6:5-ös vezetésénél két meccslabdához jutott. Az elsőt még hárította Navone, a másodikat már nem, így Fucsovics megnyerte a második játszmát, egyúttal a bukaresti tornát. A magyar teniszezőnek ez volt karrierje második ATP-tornagyőzelme.

Forrás: Nemzeti Sport

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában