Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2024.04.13. 17:38

Kiütötte a Kisvárda az Újpestet

Megkezdte a felzárkózást Feczkó Tamás egylete.

Megérdemelt győzelmet aratott a Kisvárda.

Fotó: kisvardafc.hu

Harmadik alkalommal nézett egymással farkasszemet a Kisvárda Master Good és az Újpest csapata a 2023-2024-es első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Szeptemberben a kisvárdai gyep fertőzése miatt felcserélték a felek a pályaválasztói jogot, ennek következtében december után áprilisban is hazai pályán fogadhatta Feczkó Tamás egylete a lila-fehér gárdát. Ősszel 3–2-re nyert a fővárosi klub, legutóbb viszont 4–0-ra a rétközi formáció diadalmaskodott.

Mint ismert, a Kisvárda az utolsó szalmaszálba kapaszkodva menekül a kiesés elől, s habár az Újpest sincs sokkal jobb szituációban, mindössze egy hellyel előzi meg a Várdát, ellenben a felek között a kezdő sípszó pillanatában tizenhárom pont volt a differencia.

Hatalmas elánnal vetette bele magát a meccsbe a rétközi alakulat, minek eredményeképpen a nyolcadik percben egy remek kiugratás végén Navrátil emelt a hálóba. Felocsúdni sem volt ideje a vendégeknek, mintegy tíz minutummal később megduplázta a fórját a házigazda: Koburi a saját tizenhatosa előtt vesztett labdát, Mesanovic pedig annak rendje és módja szerint büntetett. A félidő derekán próbálta magához ragadni a kontrollt a Újpest, Ambrose kiválóan lépett el, Kovács pedig már csak szabálytalanul tudta őt megállítani – jöhetett a jogosan megítélt büntető. Ljujics magabiztosan lőtte a hálóba a tizenegyest, bár a hazai kapus megérezte az irányt. A lila-fehérek kedélyeit azonban hamar lehűtötte a szabolcsi gárda, még a fordulás előtt eldöntve a három pont sorsát, egy szabadrúgás után Matic fejelt gyönyörűen a hosszúba.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Alig telt el kilenc perc a játékrészből, amikor Makowski bátor átlövése megpattant az egyik újpesti játékoson és védhetetlenül talált utat Banai hálójába. Nem sokra rá Mörschel fejese révén szépített az UTE, csakhogy a baloldali szögletet követően a labda kikanyarodott az alapvonalon kívülre, így érvénytelen lett a gól. A mérkőzés hajrájában Kiss tornáztatta meg Kovácsot, majd a tizenhét esztendős Osztrovka Makszim személyében újoncot avatott a Várda. Az ifjú siheder nem is vesztegette sokat az idejét, egy labdaszerzését követően adódott ismét lehetőség a hazai egylet előtt, ám Banai ezúttal bravúrral védett. A hátralevő időben több gól már nem született, így a Kisvárda magabiztosan győzte le az Újpestet.

Labdarúgás: NB I., 28. forduló

Kisvárda Master Good–Újpest FC 4–1 (3–1)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 1700 néző, v.: Pintér (Kóbor, Garai).
Kisvárda: Kovács M. – Cipetic (R. Stefan, 70.), Lippai, Jovicic, Körmendi – Melnik (Osztrovka, 82.), Matic – Navrátil (Ilievszki, 89.), Makowski (Ötvös, 70.), Szpaszics (Camaj, 70.) – Mesanovic. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Újpest: Banai – Pauljevics, Huszti A., Anculasz (Csoboth, a szünetben), Kobouri, Geiger – Ljujics, Mack (Tajti, a szünetben), Mörschel – Ambrose (Ganea, 63., Onovo, 72.), Radosevics (Kiss T., 63.). Vezetőedző: Mészöly Géza.
Gól: Navrátil (8.), Mesanovic (17.), Matic (39.), Makowski (54.), illetve Ljujics (30. - 11-esből).

Percek, történések

8. perc: Jovicic passzolt Makowskihoz, aki még a saját térfeléről kiugratta Navrátilt, aki Kobourit lerázta magáról, és a kifutó Banai Dávid felett 14 méterről jobbal a kapu közepébe emelt, 1–0.
17. perc: Kobouri a tizenhatos és az oldalvonal közül, balról befelé passzolta a labdát, amire Makowski csapott le, ő egyből Mesanovichoz játszott, a csatár pedig 13 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtt, 2–0.
30. perc: Geiger indításával Ambrose ugrott ki, megelőzte a kifutó és kivetődő Kovács Marcellt, aki a tizenhatos oldalvonalánál buktatta a vendégek támadóját. A büntetőből Ljujics ballal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát a jó irányba vetődő kapus mellett, 2–1.
39. perc: Cipetic végzett el szabadrúgást balról, az alapvonaltól 25 méterre. Beívelése után Matic öt méterről, kissé kicsavart mozdulattal a jobb alsó sarokba fejelte a labdát, 3–1.
54. perc: Körmendi baloldali beadása Radosevics fején felperdült a labda, Mesanovic megszerezte, és hátrapasszolta Makowskihoz, aki 25 méterről kissé balról, jobbal kapura lőtt, az eléje lépő Tajti Mátyás lábán kicsit megpattant a labda, ami nagy ívben a bal felső sarokba hullott, 4–1.

Mesterszemmel

Feczkó Tamás: – Győzelemre készültünk, sőt azt a célt is megfogalmaztuk, hogy legalább három gólt szerezzünk. A helyzetek alapján akár még nagyobb arányú is lehetett volna ez a siker. Az első találatra igazán büszke lehet a csapat, hiszen a saját alapvonalunktól, a kapustól vittük végig a támadást.  Az utolsó pillanatig életben akarjuk tartani a bennmaradás reményét. Az a feladatunk, hogy a pályán a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk. 

Mészőly Géza: – Sajnos ott folytattuk, ahol a Zalaegerszeg ellen abbahagytuk. Nehéz arra fogni, hogy miként mozgott a védelem, mert az első két bekapott gólunkat óriási egyéni hibák előzték meg. A tizenegyessel visszajött ugyan a remény, de a szünet előtt szabadrúgás után kaptunk gólt, a második félidő elején pedig egy olyan találat született, amikor a védőnkön pattant meg a labda. Nem elég keményen edzeni, a meccsen is oda kell tennünk magunkat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában