Sport

2024.04.18. 11:07

Olimpiai ezüstérmes labdarúgó érkezik Tiszavasváriba

Újabb programot szervez a Tiszavasvári Olimpiai Baráti Kör Egyesület.

Szon.hu

A Tiszavasvári Olimpiai Baráti Kör Egyesület „Fókuszban a labdarúgás” elnevezéssel programot szervez szombatra (14 óra), a Tiszavasvári Polgármesteri Hivatalba. Az esemény díszvendége Kű Lajos, olimpiai ezüstérmes labdarúgó. 

Kű Lajos
Fotó: Koncz Gyorgy/NS-archív

Az 1948-ban született, egykori kiváló labdarúgó itthon a Videoton, a Ferencváros, a Vasas és a Volán SC játékosa volt, majd játszott Belgiumban, az Egyesült Államokban és Ausztriában. Leghosszabb ideig a Ferencváros futballistája volt, négy magyar bajnoki ezüstérmet szerzett, kétszer megnyerte a Magyar Népköztársaság-kupát, valamint elődöntőzött az UEFA-kupában. A belga Brugge-zsel BEK-döntőbe jutott. A magyar válogatottal 1972-ben Európa-bajnoki negyedik lett, ugyanabban az évben Münchenből olimpiai ezüsttel tért haza.

Az egyesület 2015-ben alakult meg. Célja többek között a sport, az olimpiai mozgalom és eszme népszerűsítése, a couberteni gondolatok megismertetése, Tiszavasvári sportmúltjának további felkutatása, a sportmúzeum bővítése és fejlesztése, valamint szakmai utak és konferenciák szervezése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában