Vízilabda, Aqua SE

2024.05.14. 16:54

Az AQUA SE U14-es vízipólósai ismét kitettek magukért, a listavezető is csak büntetőkkel tudott nyerni

Szon.hu

Vasárnap lejátszotta a szezon utolsó bajnokiját az AQUA SE Nyíregyháza csapata az Országos Vízilabda Bajnokság A2 osztály B csoportjában. A zárás felemásra sikerült: az U14-es csapat 3 és fél negyedig nagyszerűen játszott, de a hajrában hiányzott a higgadtság a győzelemhez, végül döntetlent ért el a csoport listavezetője ellen a rendes játékidőben, a büntetőpárbajban viszont alulmaradt. Az AQUA SE U16-os csapat változatos meccsen szenvedett vereséget, a durvaságokkal tarkított mérkőzésen, a félidei vezetést követően, a két piros lapos kiállítás sajnos megpecsételte a sorsukat. Az U18-as csapat vereséget szenvedett a látványos gólok mérkőzésén. A serdülőben piros lapot kapókat nélkülözni kellett, csakúgy, mint az első negyedben pirossal kiállított edzőt, így több sebből vérezve csak tisztes helytállásra futotta a „nagyoktól".

-   Parázs hangulat volt a mérkőzéseken. Nehéz mérkőzést nyerni hazai medencében, úgy, hogy a vendég csapaton kívül más ellenféllel is küzdeni kell. Nem gondolom azt, hogy a harmadik víz feletti ütést szó nélkül kellene tűrni, még így is elég türelmes voltam az egész szezon során. Másképp kellet volna fogalmazni a dolgokat és talán nem lett volna a piros lapom. Jól kezdtük a mérkőzést a serdülőben még vezettünk a félidőben, azonban nem tudtuk megőrizni az előnyt, a kettő kulcsjátékosom piros lapos cserés kiállítása után. Az ifi mérkőzésen tisztesen helytálltunk és egy csapatként küzdöttünk az elemekkel szemben. – mondta Hatvani Péter az AQUA SE vízilabda szakedzője.

Az AQUA SE U14-esei a csoport lista vezetőjét fogadták, és csak az utolsó pillanatokban tudta döntetlenre menteni a meccset az éllovas Sopron. A büntetőpárbajban az ellenfél nem hibázott, az AQUA egyet igen, így elmaradt a bravúr. A mérkőzésről Éder Zsolt edző így nyilatkozott:

-   Nagyszerűen játszottunk három és fél negyeden át. A szezon legösszeszedettebb, legfegyelmezettebb játékát láttam a csapattól 7-4-ig, ezt követően hiányzott a hideg fej, a biztos megoldások helyett fölöslegesen kockáztattunk, és a kapkodásunk visszaütött: egyenlített az ellenfél. A büntetőpárbaj arra jó volt, hogy gyakorolhattuk téthelyzetben a büntetőket. Ezúttal is úgy jártunk, mint két hete Budapesten: büntetőkkel nyert az ellenfél, így most sem a jobban játszó csapat örülhetett a végén! Gratulálok a csapatnak!

 

Eredmények:

Gyermek (U14):

AQUA SE Nyíregyháza - Soproni VSE       7  –  7   (2-2, 2-0, 3-2, 0-3; büntetőkkel 3-5)

Góllövők: Maczkó M. 3, Tomori Gréta 2, Himics P., Kusnyér Á., Tégel Á., Simon D.

Serdülő (U16):

AQUA SE Nyíregyháza - Soproni VSE      8  –  12   (4-3, 2-2, 1-4, 1-3)

Góllövők: Székely Á. 3, Simon D. 2, Virág Botond, Rudik Zs., Koi G.

Ifjúsági (U18):

AQUA SE Nyíregyháza - Soproni VSE      7  –  15  (3-4, 2-5, 1-4, 1-2)

Góllövő: Haraszti V. 3, Radóczi B., Tolnai D., Koi G. Éder-Pavolek D.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában