Labdarúgás, NB II., Nyíregyháza Spartacus FC

2024.05.22. 12:42

Nyíregyháza: „Teljesítményorintáltak vagyunk”

Fekete Tivadar büszkén állt a közmédia kamerája elé. A Nyíregyháza hatalmas fegyvertényt hajtott végre.

Bajnok lett a Nyíregyháza

Fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A Nyíregyháza bajnok lett a másodosztályban, ezzel feljutva az élvonalba, ami hatalmas fegyvertény attól a csapattól, amely egy évvel korábban még a bennmaradásért harcolt. A klub sportigazgatója, Fekete Tivadar keze vastagon benne van ebben a „hatalmas fordításban”.

Bajnok a Nyíregyháza
Bajnok lett a Nyíregyháza
Fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Összejött a Nyíregyháza jó szereplése

– Az előző nyáron megfogalmazott célunk csupán annyi volt, hogy jól szerepeljünk a bajnokságban – mondta a sportvezető. – A terveink megvalósításához számos összetevőt kellett összegyúrnunk, minek végeredményeként végül feljutottunk. Az idény előtt tizennégy játékostól búcsúztunk, és tizenhárom új futballistát igazoltunk, akikkel hosszabb távú megállapodást kötöttünk. Így ha valamelyik klub érdeklődik irántuk, akkor tárgyalniuk kell velünk. A csapat nagymértékű átalakítása után felelőtlenség lett volna azonnal a feljutást elvárni. Persze hatalmas büszkeség számunkra, hogy végül ez mégis összejött.  

Mint ismert, Nyíregyházán hamarosan átadják az új stadiont, így az NB I.-nek már egy minden igényt kielégítő létesítményben vág neki az egylet, a szimpatizánsok és a legvérmesebb szurkolók legnagyobb megelégedettségére. 

– Hamarosan elkészül, az új 8500 férőhelyes stadion – folytatta Fekete Tivadar. – Pozitívum, hogy már most hatalmas az érdeklődés az impozáns létesítmény iránt. A helyiek nagyon lelkesednek a fociért, így itt lenni labdarúgóként valóban csodálatos érzés.

Középpontban a teljesítmény

A klub filozófiája a feljutással sem változik, a játékosok teljesítménye továbbra is döntő jelentőségű. 

– Teljesítményorientált megközelítést alkalmazunk, amely során elsősorban azokat a labdarúgókat választjuk ki, akik illeszkednek a klub filozófiájához. Szívesen látnánk több magyar játékost az élvonalban, így a keret megerősítésénél először a hazai piacon nézünk körbe. Ammenyiben nem találunk megfelelő labdarúgókat akkor persze a külföldi lehetőségeket is fontolóra vesszük. Nem teszünk különbséget magyar és légiós között, a legfontosabb szempont, hogy a játékos megfeleljen a klub elvárásainak, tehetséges legyen, és elkötelezetten szolgálja a Szpari érdekeit – zárta gondolatait a szakvezető.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában