Ismerkedés a régészek, a mentősök munkájával

Tiszatelek – Mozgalmas napok várnak a jövő héten a Tiszateleki Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulóira, ugyanis július 9-én kezdődik az Erzsébet-tábor.

Aggtelek, Eger

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány és a magyar kormány által támogatott napközis jellegű táborba közel 150 fiatal jelentkezett, akikkel négy csoportban foglalkoznak majd a pedagógusok. Különböző programok várnak majd a diákokra: lesz lehetőségük kézműves foglalkozásra, sportolásra és kirándulásra is. Megismerkedhetnek többek között a tűzoltók, a rendőrök, a mentősök, a régészek munkájával, s vidám perceket szerez majd a számukra a habparti is. A kirándulásokat úgy állították össze a pedagógusok, hogy olyan helyekre jussanak el a tiszateleki diákok, ahová máskor nemigen van lehetőségük. Így a kisebbek Debrecenbe utaznak majd, a nagyobbak pedig Aggtelek, valamint Eger nevezetességeivel ismerkedhetnek meg az Erzsébet-tábor keretében.

A nyári szünetben lesz egy másik táborozási lehetőség is, de annak már Telkibánya ad majd otthont.

A Tiszateleki Gyermekekért Alapítvány által szervezett augusztusi nyaralás legfőbb programját a túrázás, a hegymászás jelenti. A kirándulások mellett közösségi játékokra és sportolásra is lesz lehetőségük a diákoknak, s nem hiányozhat a tábortűz és a csillagtúra sem.

KMIbrány.
SZON.HU


hirdetés