Magyarország

2007.11.27. 18:32

Panda: Az egyik jós temeti, a másik nem

<p>Emőd - A vérdíj kitűzése után nem sokkal a rendőrök ismét megjelentek Panda szülei lakásán. Az apának van elképzelése arról, hogy ki vitte el a kislányt, de akik ezt tudják, nem tanúskodnak...&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/otmillios-nyomravezetoi-dij/cn/boon-news-em_01-20071127-070911"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="13" /><B>Ötmilliós nyomravezetői díj </B></A></p>

A három hónappal ezelőtt eltűnt emődi kislány szülei még mindig abban reménykednek, hogy kislányuk épségben hazakerül. Emődi lakásukon beszélgetett munkatársunk a családdal arról, hogy mit történt a hazugságvizsgálat óta.

Temetőbe vezette

Gizus, a nyomtalanul eltűnt, és Panda becenéven emlegetett két éves kislány édesanyjának keresztanyja arról beszélt, hogy már a három hónappal ezelőtti eltűnés után járt a putnoki javasasszonynál, aki azt mondat, hogy Panda él. Valaki elvitte, de sértetlen. Vissza fog kerülni otthonába. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy ez mikor történik meg. Néhány hete pedig a fővárosból érkezett egy jósnő hozzájuk, aki kijelentette, hogy két férfi a patakba fojtotta gyereket, és elvitte a holttestet. Azt is javasolta a látnok, hogy álmodjon vele az édesanya. A kislány majd megjelenik. Elmondja, mi történt vele. Ennél a mondatnál csatlakozott a beszélgetésbe Panda nagymamája. Elmesélte álmát. Emléke szerint a saját, már halott fia jelent meg neki, aki kézen fogta és a temető felé vezette őt. Mielőtt azonban a sírkertbe beléptek volna, az álom megszakadt.

Vissztértek a rendőrök

A nagymama állítja, hogy a kislány él. Ezt feltételezi és reméli Csilla, az édesanya is. Férjével, Csabával együtt azon tanakodnak rendszeresen, hogy ki vihette el a kislányt. Tippük is lenne rá, de aki "tudja az igazat" – fogalmazott -, nem hajlandó tanúvallomást tenni. Talán ezzel magyarázható, hogy a rendőrök egyhelyben toporognak - tették hozzá. Az is kiderült, hogy miután az ugyancsak eltűnés miatt keresett budapesti kisfiú holttestét megtalálták, és a rendőrség fenntartotta a Panda megtalálása érdekében kitűzött két és félmilliós nyomravezetői díjat, a rendőrök megjelentek a kislány szüli lakásán. Azt kérték, hogy a fáskamrát átnézhessék. Kirakatták a tűzifát, de nyomra továbbra sem bukkantak. Csaba azt sérelmezi, hogy érzése szerint az egyenruhások kiérkezése előtt olyan közmunkahelyre küldték, hogy távol legyen lakásától. Közben kutatták át a kamrát.

Vita az "eltüntetőről"

A különféle lehetséges eltűnési verziók megvitatása, és lehetséges elkövetői körről történő beszélgetés során a hangulat is felforrósodott a keresztmama és az apa között. Nem tudni miért, de Csaba és Gizus között nézetkülönbség van abban, hogy ki lehetett Panda „eltüntetője”. Ezen a vitás ponton munkatársunk arra intette a családtagokat, hogy nyugodjanak meg. Sőt a feszültség miatt a beszélgetésnek is vége szakadt....

Előzmények:
A majd két esztendős Panda becenevű kislány és Maci nevű kutyája három hónappal ezelőtt, a déli órákban ment ki szülei lakásának kapuján és tűnt el nyomtalanul. A rendőrök, polgárőrök, és speciális mentők tömege kereste a gyereket. Sikertelenül. Tíz nappal az eltűnés után titokzatos körülmények között a kutya előkerült, megjelent a háznál. Panda azóta sincs meg. A rendőrség továbbra is eltűnés miatt folytat eljárást az ügyben. Bűncselekményre utaló adat, vagy körülmény nem merült föl. A hazugságvizsgálat sem hozott eredményt. Jelenleg két és félmilliós nyomravezetői díj van érvényben.

 

Kapcsolódó anyagok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!