Helyi közélet

2012.06.16. 11:29

A Királynő Gyémánt Jubileuma Walesben

Cardiff, Nyíregyháza - Az angol nyelv használata anyanyelvi környezetben nagy lendületet adott a diákoknak.

Cardiff, Nyíregyháza - Az angol nyelv használata anyanyelvi környezetben nagy lendületet adott a diákoknak.A nyíregyházi Arany János Gimnáziumban két, párhuzamosan futó Comenius Iskolai Együttműködések pályázatnak köszönhető: az iskola diákjai lehetőséget kaptak arra, hogy külföldi iskolák diákjaival együttműködve dolgozzanak egy-egy kétéves projekten. A jól megtervezett program számos feladatot és egyben lehetőséget is kínál a tanulók számára. Azonos feladatokat oldanak meg a különböző országok tanulói és az eredményeiket megosztják egymással, a kapcsolattartás folyamatos.

– Az elvégzett produktumokra joggal büszkék az iskolánk tanulói és tanárai egyaránt. Prezentációk, versek, kisfilmkészítés, rajzmunkák, angol nyelvű levelezés, kabalakészítés, könyvkészítés, ünnepekhez kapcsolódó dekoráció készítése – csak néhány azokból a munkákból, amelyeket az iskola tanulói az első évben elvégeztek – sorolta Domokos Andrea.

– Néhány diáknak és tanárnak lehetősége van arra is, hogy ellátogasson a partneriskolákhoz, és szorosabbra fűzze az együttműködést, személyes tapasztalatot szerezzen az ottani iskolai életről, megismerje az adott várost és annak nevezetességeit. Május utolsó napjaiban indult útnak az öt tagú delegáció az Arany János Gimnáziumból Wales fővárosába, Cardiffba, ahol a brit partnerek mellett a lengyel iskola képviselőivel is találkoztak. 

– Különleges élményt jelentett néhány napra belecsöppenni egy ottani család életébe, hiszen a diákok családoknál szálltak meg. Az angol nyelv használata anyanyelvi környezetben nagy lendületet adott a diákoknak a további nyelvtanuláshoz – tette hozzá Domokos Andrea. – A tapasztalatszerzés mellett jutott idő a kulturális ismereteink kiszélesítésére. Az ott tartózkodásunk alatt megtapasztalhattuk a monarchia stabil intézményét, hiszen a II. Erzsébet Királynő Gyémánt Jubileumára készült az egész birodalom. Számunkra lenyűgöző volt az emberek szeretete, amellyel tisztelegtek a Királynő 60 éves uralkodásának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában