Nagyvilág

2016.07.27. 12:08

Meggyilkoltak és feldaraboltak egy kárpátaljai katonát

Ukrajna - A kelet-ukrajnai harci övezetben italozás közben meggyilkoltak egy ungvári katonát, akinek testrészeit zsákokba csomagolva próbálta meg elrejteni a gyilkosa.

Ukrajna - A kelet-ukrajnai harci övezetben italozás közben meggyilkoltak egy ungvári katonát, akinek testrészeit zsákokba csomagolva próbálta meg elrejteni a gyilkosa.

A katona körülbelül egy hete tűnt el a Donyeck térségében állomásozó századából. A 31 éves ungvári férfi járőrszolgálaton volt, melyet követően nem tért vissza a csapatához. Nem sokkal később az oroszbarát ellenállók által tűz alatt tartott területen három műanyag zsákban emberi testrészeket találtak, melyek alapján a bajtársai azonosították az eltűnt társukat.

A rendőrség és a katonai ügyészség nyomozói rövidesen megtalálták azt a civil férfit, akivel utoljára látták a katonát – írja a crime-ua bűnügyi hírportál. Az illetőnél véres ruhadarabokat és egy tőrt találtak, amelyeken azonosították az áldozat vérét. Az odesszai illetőségű férfi beismerő vallomást tett.

Elmondása szerint a beszédbe elegyedett a járőrködésből visszatérőben lévő katonával, akit vodkával kínált. Italozás közben szóváltásba keveredtek, ami dulakodássá fajult – eközben szúrta le a nála lévő katonai tőrrel. Ezután áldozatát feldarabolta, és a maradványokkal megtömött zsákokat olyan helyekre rejtette, ahol feltételezése szerint senki nem találja meg.

Az ügyet az ukrán Btk. alapján vizsgálják, mely szerint a tettesre maximum 15 évig terjedő szabadságvesztés róható ki.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!