Sport

2014.01.26. 10:15

A győztes megközelítette az éllovast

Apagy - Lindner Ádám egyesben és Pálosi Balázs oldalán párosban is nyert az apagyi nemzetközi asztalitenisz versenyen.

Apagy - Lindner Ádám egyesben és Pálosi Balázs oldalán párosban is nyert az apagyi nemzetközi asztalitenisz versenyen.

A hóhelyzet miatt egyedül a nagykaposiak maradtak távol (még a kenyereskocsi sem tudta megközelíteni a szlovákiai települést), de a vártnál még így is többen, összesen harmincan álltak asztalhoz a szombati apagyi nemzetközi férfiversenyen.

Befutott a budapesti különítmény is, amelynek négy tagja négy különböző egyesületben üti a labdát, de a civil életben amúgy jó barátok. A tavalyi kvartett módosult, hiszen a Skóciában edzősködő Marsi Márton csak ennek a hétnek a végén látogat Magyarországra, akkor is a szombathelyi Pro Tour-verseny miatt, helyette Pagonyi Róbert jött, akinek felemás a megítélése a pingpong-társadalomban.

Most jól viselkedett, és akkor sem balhézott, amikor a csoportmeccseken belül kikapott az apagyi Hodász Lászlótól. A nyolcadik éves verseny történetében ez volt a második olyan mérkőzés, amikor a „sztárok” úgymond külsőstől szenvedtek vereséget – két éve a szintén apagyi Berecki Dezső győzte le a negyeddöntőben Muskó Pétert. Ettől még a négy „nagy”, vagyis Lindner Ádám, Gerold Gábor, Pagonyi Róbert és Pálosi Balázs jutott be az elődöntőbe, mert az egyenes kieséses szakaszban már nem tévesztettek lépést, valamennyien apagyi játékost győztek le a negyeddöntőben, Pagonyi is visszavágott Hodásznak.

Lindner pedig Geroldnak. Megismétlődött ugyanis a tavalyi finálé, amikor az Ausztriában légióskodó Gerold szerezte meg a győzelmet. Most azonban azonban Lindner nyert három szoros játszmában a döntőt, így egyszerre duplázott és triplázott: előtte a párost Pálosi Balázs oldalán nyerte meg, a verseny történetében pedig a harmadik egyéni diadalát aratta.

És már csak egy győzelemnyire van a négyszeres apagyi bajnok Marsitól...

(Részletesebben a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország 2014. január 27-i számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!