Helyi közélet

2016.07.26. 12:54

Beregszászi diákok tábora Sóstóhegyen

Nyíregyháza, Sóstó - A Sóstó-Sóstóhegyi Igrice Civil Egyesület évek óta egyhetes honismereti és hagyományőrző diáktábort rendez.

Nyíregyháza, Sóstó - A Sóstó-Sóstóhegyi Igrice Civil Egyesület évek óta egyhetes honismereti és hagyományőrző diáktábort rendez. A gyerekek Erdélyből, a Székelyföldről érkezett népművészek, Lőrincz Annamária bútorfestő, Vizi Jenő fazekas és keramikus, valamint Sándor Attila fafaragó irányításával ismerkednek meg e kézműves mesterségekkel.

Az immár ötödik alkalommal megnyílt tárborba az idén másodszor érkeztek beregszászi gyerekek is a Beregszászért Alapítvány meghívására és részbeni támogatásával. A visegrádi alapítású Szent György Lovagrend nyíregyházi tagjai íjászatra oktatták őket, Növényi kincseink címmel érdekes vetélkedőn vettek részt, örömzenét hallgattak, lovastanyát látogattak, egy délutánt pedig a sóstói strandon töltöttek el. A főleg a beregszászi Bethlen Gábor Gimnázium tanulóiból álló csoportot Litinec Csilla, a beregszászi 6. sz. általános iskola pedagógusa kísérte el a táborba. A zárónapon tartalmas, zenés irodalmi összeállítást adtak elő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában