Helyi közélet

2013.05.30. 12:11

Bélybe és Bolyba vittek könyveket a kollégisták

A Felvidéken jártak a napokban a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákjai, hogy könyvekkel támogassák az anyanyelvű oktatást.

A Felvidéken jártak a napokban a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákjai, hogy könyvekkel támogassák az anyanyelvű oktatást.Ezúttal a Királyhelmec közeli Bély, illetve Boly volt az uticél, mely településekre két éve már vittek adományokat határvárosi diákok. Mindkét intézmény térségi feladatokat lát el, több környező kistelepülés alsósai folytatják ezekben a tanodákban a felsős tanulmányaikat. Bélyben Bucsay Lajos igazgató irányításával 22 pedagógus oktat-nevel több mint két és félszáz kisdiákot igen bensőséges hangulatot árasztó környezetben.

Bélyben az óvodásokkal együtt 180, jelentős számban hátrányos helyzetű gyermeket palléroz 18 pedagógus. Géczi Erika igazgatónő örömmel tájékoztatta a látogatókat arról, hogy pár éve felújították az intézményt és a tágas tornaterem mellett műfüves pálya is rendelkezésre áll a testkultúra fejlesztéséhez. A záhonyi kollégium 17 éve indította el kezdeményezését, melynek keretében eddig 31 alkalommal több mint félszáz kárpátaljai, felvidéki és erdélyi tanodába vittek adományokat.

- Nagy Csaba, Tóth Tamás -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában