Sport

2017.10.04. 09:13

Most kiderül, ki az igazi barát!

Bakány - Mirgai László edző szerint ismét nagy összefogásra van szükség, hogy a Balkány feltámadjon.

Bakány - Mirgai László edző szerint ismét nagy összefogásra van szükség, hogy a Balkány feltámadjon.

Amikor a harmadik fordulót követően már hét pontot gereblyézett össze a Balkány, olybá festett, Mirgai László nagyon alábecsülte a megyei első osztályú futballcsapatot. A szakvezető a rajt előtt úgy „lőtte be” a célt, hogy a kiesés megúszása a legfőbb feladat. Ehhez képest nagy durranás volt a kezdés: a nyitányon a Tarpát idegenben, majd a Tiszavasvárit hazai pályán gyűrte le a gárda, ráadásul Baktalórántházán is kibrusztolta a döntetlent. Azóta viszont – semmi. Zsinórban ötször kalapálták el a Balkányt, igaz, ez az együttes nyomaiban sem emlékezetet a tavaszira, amely gyakorlatilag tönkreverte a teljes mezőnyt és utcahosszal nyert bajnokságot.

– Amikor a nyáron úgy döntöttem, hogy tovább segítem a balkányi futballt, tudtam: a bajnoki címek megszerzése után ez a szezon nem lesz sikertörténet és sok álmatlan éjszaka vár majd rám – merült a részletekbe Mirgai László, a tizenharmadik helyre zuhant Balkány edzője. – Az előkészületi meccseken már látni lehetett, a keret összetétele arra alkalmas, hogy a bennmaradásért küzdjünk. Ráadásul a tizenhat rendelkezésre állt mezőnyjátékos közül három-négyről hamar kiderült, közel sem biztos, hogy segíteni tudnak... Az első három fordulóban gyűjtöttünk hét pontot, bravúrosan kezdtünk, de... Akkor még bevethető volt az a tizenkét ember, aki megüti a megye egy szintjét, így még volt mozgásterem, hogy bele tudjak nyúlni a meccsekbe. Mivel nem tudtunk támadót igazolni, azt is világos volt számomra, amennyiben a védekezésünk nem lesz hatékony, abban az esetben, ha gólt kapunk, nehéz lesz megfordítani a mérkőzéseket.

Van más is, egyéb probléma

– Mindemellett az osztály legfiatalabb átlagéletkorú csapata a miénk, a rutintalanság miatt jónéhány találkozót elbuktunk. A Sényő ellen még jól teljesítettünk, partiban voltunk, majd jöttek a kupameccsek, eközben sorra dőltek ki az emberek. A hat sérült futballistából három már nem épül fel az ősszel, hárman pedig úgy játszanak hétről hétre, hogy csak a mérkőzéseket vállalják. Így nagyon necces lesz a folytatás, különösen, hogy most következnek a „hatpontos” meccsek a bennmaradásért küzdő riválisok ellen. Az évből hátralévő hét mérkőzésből négyet meg kell nyernünk, hogy ne szakadjunk le, legyen esélyünk tavasszal elérni célunkat. Az biztos, amíg sanszunk van, kitartok, de egyedül kevés leszek ahhoz, hogy teljesítsük küldetésünket. Igaz a mondás, a bajban ismerszik meg, ki az igazi barátod és ki szereti igazán ezt az egyesületet! A vezetőktől a játékosokig, a stábbal bezárólag, ahogy a bajnoki címek megszerzésénél nagy összefogás mutatkozott, most még inkább szükség van arra, hogy ne legyen széthúzás!

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!