Helyi közélet

2012.05.02. 12:56

MSZP: A politikai szempontok döntöttek a szakmai érvek helyett

Nyíregyháza – A városvezetés komoly demorácia-deficitben szenved: sokszor gondoltuk már a személyi döntések kapcsán, hogy  nincs lejjebb, a múlt heti közgyűlésen viszont kiderült, hogy mégiscsak van – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Nagy László, az MSZP frakcióvezetője.

Nyíregyháza – A városvezetés komoly demorácia-deficitben szenved: sokszor gondoltuk már a személyi döntések kapcsán, hogy  nincs lejjebb, a múlt heti közgyűlésen viszont kiderült, hogy mégiscsak van – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Nagy László, az MSZP frakcióvezetője.– Az Idősügyi Tanács létrehozásának elvével nincs semmi gond, ám annak összetétele kapcsán nagy kérdés, hogy miért szerepel a tagok között például a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete, az Ipari és Szolgáltató Ipartestület, a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatósága vagy éppen a Nyíregyházi Polgári Kör? Félő, hogy a szervezet egy, a problémákat eltussoló, politikai célokat szolgáló támogató testület lesz, ami egyet fog érteni minden olyan döntéssel, ami hátrányosan érinti az időseket. A kuratóriumok és a felügyelő-bizottságok személyi változásai során is kizárólag politikai szempontokat tartott szem előtt a városvezetés a szakmai érvek helyett, s így tisztán fideszes szervezetek jöttek létre, melyeknek a lojalitás lesz a feladatuk, nem pedig a városlakók érdekeinek szolgálata – mondta a frakcióvezető.

Aranyos Gábor elmondta: a „Kiváló pedagógus Margócsy Emil-díj”, illetve az „Oktató-nevelő munkáért Vietórisz-díj” odaítélése egyeztetés nélkül, zárt listás szavazással történt, s bár ez az eljárás elfogadhatatlan, lassan megszokottá válik – mondta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában