bűnügy

2020.05.07. 11:11

Valótlan hitelígéretek miatt kell börtönbe mennie az idős asszonynak

A Nyíregyházi Törvényszék helybenhagyta a Zs.K.V.Gy. vádlottal szemben hozott elsőfokú ítéletet.

Fotó: shutterstock

Így a Fehérgyarmati Járásbíróság ítélete a másodfokú végzéssel jogerőre emelkedett.

A Fehérgyarmati Járásbíróság 2019. december 17-én meghozott ítéletében a vádlottat csalás bűntette és csalás vétsége miatt halmazati büntetésként 1 év börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte, s kötelezte a vádlottat a sértettek részére az okozott kár megtérítésére is.

Az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott védője jelentett be fellebbezést, a vádlott felmentése érdekében.

A vádlott egy Kft. megbízottjaként 2014-2015 évben hiteltanácsadóként és banki termékértékesítőként dolgozott. Ez alatt több olyan személlyel került kapcsolatba, akik hitelt kívántak felvenni, de erre valamilyen körülmény miatt – „aktív BAR listán szereplőként”, nem megfelelő jövedelem miatt stb.- nem volt lehetőségük.

Az asszony azt ígérte a sértetteknek, hogy elintézi a hitelüket, s ezért különböző összegű „megbízási” díjat vett át a sértettektől. Ezt követően azonban vádlott semmilyen lépést nem tett annak érdekében, hogy a megtévesztett személyek hitelhez jussanak.

Az elkövetéskor 68 éves, többszörösen büntetett előéletű idős asszony 5 személy részére összesen 170.000 forint kárt okozott.

A bíróság zárt tanácsülésen hozta meg döntését, amit elektronikus úton kézbesített a feleknek – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában