Kelet-Magyarország Állásbörze a Continental Arénában – Paktum a foglalkoztatásért

Akt.:
Kelet-Magyarország Állásbörze a Continental Arénában – Paktum a foglalkoztatásért
© Fotók: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Lapunk állásbörzéjével párhuzamosan egy szakmai fórumnak is helyt adott a Continental Aréna.

Az eseményen hivatalosan is megalakult egy harminc főből álló paktumszervezet, melynek célja a régió foglalkoztatásának javítása, amire 2,5 milliárd forint uniós támogatás áll a rendelkezésre. A paktumszervezet tagjai közt találunk önkormányzatokat, érdekvédelmi szervezeteket, illetve különféle cégeket és vállalkozásokat is, ahogy a szervezet taja lett a megyei kormányhivatal is.

A paktumszerződés hivatalos aláírása után Deák Attila, a megyei területfejlesztési ügynökség vezetője tartott előadást a foglalkoztatás jelenlegi helyzetéről, illetve Juhász János, a csengeri Szamos Cipőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője említett néhány munkaerő-piaci problémát, melyet a közfoglalkoztatás és a munkaerőpiac tekintetében tapasztalt.

A Kelet-Magyarország Állásbörzéjén az élet a szakmai fórum ideje alatt sem állt meg, a küzdőtéren felállított standok folyamatosan állták és állják jelenleg is az érdeklődők rohamait.

Sőt, még most sem késő felkeresni a Continental Arénát, hiszen 18 óráig várjuk a vendégeket az állásbörzére!

KM-TG


Korábban írtuk: Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár nyitó gondolataival hivatalosan is kezdetét vette lapunk állásbörzéje, melyen 60 cég 500 állásajánlattal várja az érdeklődőket egészen 18 óráig.

– Ma már nem a munkanélküliség jelent problémát, hanem az, hogyan lehet a megfelelő munkaerőt megtalálni. Örömteli, hogy ma Magyarországon nagy az igény a megfelelően képzett és motivált munkaerőre – fogalmazott köszöntő beszédében az államtitkár, aki hosszasan méltatta a Kelet-Magyarország állásbörzéjét. Cseresnyés Péter reméli, ma találkozik a kereslet és a kínálat.

Dr. Polgári András, a megyei kormányhivatal főigazgatója hozzátette: egy új korszakba léptünk, amikor nagy a harc a képzett dolgozóért.

– Az elhelyezkedés elősegítésére különféle TOP-os és GINOP-os képzéseket indítunk el a jövőben– mondta dr. Polgári András.


Két és fél milliárdos program indul Szabolcs-Szatmár-Bereg megye foglalkoztatási helyzetének javítására

Nyíregyháza – A Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) 2021-ig több mint 2,5 milliárd forintot fordítanak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye foglalkoztatási helyzetének javítására – hangzott el a projektvezető megyei önkormányzat vezetésével létrehozott foglalkoztatási paktumszervezet fórumán csütörtökön Nyíregyházán.
hirdetés