Helyi közélet

2012.10.14. 13:42

Olvasón írja: Vigyázzanak az olcsó tüzifával!

Bököny - Levelem címe egyben jó tanács is minden olyan szénnel, fával fűtő, szerény jövedelemmel rendelkező családnak, aki nem valamelyik drágább árakat diktáló tüzépen, hanem különféle apróhirdetések útján szerzi be a téli tüzelőjét.

Bököny - Levelem címe egyben jó tanács is minden olyan szénnel, fával fűtő, szerény jövedelemmel rendelkező családnak, aki nem valamelyik drágább árakat diktáló tüzépen, hanem különféle apróhirdetések útján szerzi be a téli tüzelőjét.Mi az utóbbit megoldást választottuk, s feltárcsáztuk az egyik hirdetésben szereplő telefonszámot. A vonal túlsó végén egy férfi jelentkezett, akitől 50 mázsa fát rendeltünk kedvező mázsánkénti áron. Múlt hét pénteken meg is érkezett a szállítmány. Pontosabban egy része. Ő állította, hogy 39-40 mázsa tüzelő van a teherautón, a maradék 10-11 mázsát pedig napokon belül leszállítja. Másnap megmértük a gyanúsan kevés mennyiséget, ami nem nyomott többet 15-16 mázsánál.

Következett a bosszankodás, a hosszas telefonálgatás, végül az alkudozás. Vasárnap végül 17 mázsa fával egészítette ki a pénteki mennyiséget, a fennmaradó 15-17 mázsa tüzelővel azóta sem jelentkezett a szállító. Az 50 mázsa fa árát – naiv módon – már az első találkozásunk alkalmával kifizettük, bíztunk az adott szóban, becsületben, emberségben. Amikor átnyújtottam a pénzt, nem kaptam számlát, és ezt bátorkodtam is szóvá tenni. Némi meglepetéssel az arcán azt válaszolta, olyat ő nem tud adni, végül úgy kellett kikönyörögni tőle legalább a szállítólevelet.

Egy szó mint száz: legyenek elővigyázatosak és éberek hasonló esetben!

Kósa Györgyné, Bököny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában