Magyarország

2011.10.02. 20:03

Érvénytelen lett a püspökladányi időközi választás

Püspökladány, 2011. október 2., vasárnap (MTI) - Szinte bizonyos, hogy érvénytelen lett a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választás a Hajdú-Bihar megyei 6-os számú körzetben, miután az urnazárás előtt másfél órával a jogosultaknak még mindössze 18,75 százaléka adta le szavazatát - mondta el a választókerületi választási iroda vezetője az MTI-nek.

Püspökladány, 2011. október 2., vasárnap (MTI) - Szinte bizonyos, hogy érvénytelen lett a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választás a Hajdú-Bihar megyei 6-os számú körzetben, miután az urnazárás előtt másfél órával a jogosultaknak még mindössze 18,75 százaléka adta le szavazatát - mondta el a választókerületi választási iroda vezetője az MTI-nek.Keserű László az urnazárást követően közölte: a választásra jogosult több mint 40 ezer választópolgár közül 17.30 óráig mindössze 7586 ment el szavazni. Ahhoz, hogy a választás érvényes legyen, a választásra jogosultak több mint 50 százalékának szavaznia kellett volna. Pontos részvételi adatokról és a választás eredményéről későbbre ígért tájékoztatást. A püspökladányi központú választókerületben 13 településen szavazhattak.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Arnóth Sándor, a körzet fideszes országgyűlési képviselője március 16-án autóbalesetben meghalt. A korábban kiírt időközi választás két fordulója - június 5-én és június 19-én - szintén az alacsony részvétel miatt lett érvénytelen.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!