Képes-előadás a helyesírásról Mátészalkán

Képes-előadás a helyesírásról Mátészalkán
© Képes-előadás a helyesírásról Mátészalkán
Mátészalka – „… a magyar nyelvet tekintem legnagyobb földi kincsemnek, s minden porcikámmal tiltakozom megrontása, csúffá tevése, elárulása és kisemmizése ellen.” (Déry Tibor)


Ez az idézet került arra a meghívóra, amellyel a magyar nyelvet tanító kollégákat hívtuk meg Dr. Minya Károly nyelvész, főiskolai tanár előadására a Képes Géza Általános Iskolába 2013. november 27-én. Déry Tibor fent idézett szavai ma még inkább aktuálisak, ezért kötelességünknek tartjuk, hogy csatlakozzunk az íróhoz, és védjük, ápoljuk ezt a kincset.

A Mátészalka és Környéke Iskolaszövetség szervezésében, szakmai előadáson fogadhattuk dr. Minya Károly nyelvészt, aki Svéda István elnök úr köszöntő szavai után Mi változik a helyesírási szabályzatban? címmel tartott előadást 11 iskola 29 pedagógusának. Hol egyetértően, hol pedig vitatkozva fogadtuk a változásokat. Végül feltehettük kérdéseinket, megvitattuk a problémás eseteket, élénk szakmai eszmecsere alakult ki közöttünk. Az előadó elégedetten vette tudomásul, hogy milyen lelkesek a magyar nyelvet tanítók, s hogy milyen felelősséggel viseltetnek az anyanyelvünk iránt.

– Oláhné Borzován Edit munkaközössék-vezető –
hirdetés