Két meccs, eggyel kevesebben

Ahogy Kőhalmi Richárd edző mutatja: a nyíregyházi csapat számára az ötödik meccs következik a Közép-európai Ligában – már Erdős Zsófia nélkül
Ahogy Kőhalmi Richárd edző mutatja: a nyíregyházi csapat számára az ötödik meccs következik a Közép-európai Ligában – már Erdős Zsófia nélkül - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A távozó Erdős Zsófia nélkül fogadja kedden a Vasast, csütörtökön a Porecset a nyíregyházi csapat.


Éppen csak koccintani volt idő az elmúlt év végén, máris újabb bevetés vár a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapatára. A két ünnep között Zágrábban járt nyírségi különítmény ezúttal házigazdája lesz a Közép-európai liga harmadik körének: kedden (kezdés: 19 óra) a Vasas, míg csütörtökön (18 óra) az OK Porecs ellen lép pályára a Bem-iskola csarnokában. A kilenc csapatot felvonultató tornarendszerű küzdelemsorozatban pillanatnyilag – egy győzelemmel és három vereséggel – hetedik helyen tanyázik a Kőhalmi-gárda, míg a Vasas a negyedik.

– Igazából a realitás az, hogy a Vasas az esélyesebb, de természetesen megteszünk mindent a kedvező eredmény elérése érdekében – szögezte le Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyíregyháza edzője. – Ugyanakkor korábban is elmondtuk, továbbra is a bajnoki felkészülést szolgálja ez a meccssorozat, így olykor kísérletezünk is. Az ősz elején nagyon gyenge játékkal itthon kikaptunk tőlük, azon a mérkőzésen alaposan meggyűlt a bajunk a nyitással és a nyitásfogadással, azóta azt gondolom ezen a területen előreléptünk. Hogy mennyire, az most kiderülhet….

Mindeközben változás történt a játékoskeretben: Erdős Zsófiával szerződést bontott a klub, információnk szerint a feladó a jövőben főiskolai tanulmányaira kíván koncentrálni. Pótlásáról mihamarabb gondoskodni szeretne a vezetőség.

Közép-európai Liga

Az állás 2. kör (négy mérkőzés) után: 1. Békéscsaba 12 pont, 2. Branik Maribor 11, 3. Calcit Ljbuljana 10., 4. Vasas 7, 5. Mladost Zagreb 3, 6. Gödöllő 3, 7. Fatum-Nyíregyháza 3, 8. OK Porecs 3, 9. Post Schwechat 2.
hirdetés