Két pontba sűrített nagyhalászi szereplés

Akt.:
Hiába nyújtozkodtak, kapaszkodtak a nagyhalászaik, mélyről indulva próbálják meg elkerülni a kiesést
Hiába nyújtozkodtak, kapaszkodtak a nagyhalászaik, mélyről indulva próbálják meg elkerülni a kiesést - © Fotó: Pusztai Sándor
Nagyhalász – A siralmasan alakult ősz után sem adja fel a Nagyhalász: új edzővel próbálja kivívni a bennmaradást.


Két pont. Ennyit „kapart össze” a Nagyhalász. Nem sok. De nézzük a jó oldalát. Ahogy nyilván Nagyhalászban is teszik. Tény és való, a megyei első osztályú futballegylet szekere beragadt az őszi idényben, ugyanakkor legalább nem süllyedt el teljesen. Volt, van és lesz csapat a városban – még, ha meg is kell feszülni a kiesés megúszása érdekében. …és az is könnyen meglehet, hogy ez is kevés lesz. Mert tizenötödik helyről indulva, jelentős hátrány tudatában ez nem ígérkezik egyszerű mutatványnak.

Egy viszont biztos: a halásziak nem adják fel. A tűzoltó munkát elvégző, az elmúlt fél évet edzőként levezénylő Nagy Lajos visszatért eredeti hivatásához – utánpótlás-vezetőként segíti tovább az egyesületet. A gárda irányítását az „osztálytárs” Nagyecsedtől érkezett Opre Mihály vette át, vagyis új korszak kezdődik.

– Ha ironikus szeretnék lenni, akkor azt mondanám: két pontban össze lehet sűríteni az őszi szereplésünket…. – pedzette meg sajátos stílusában a felnőtt együttes kispadjától elköszönt Nagy Lajos. – Nehéz volt átélni ezt az időszakot. Rosszul indult a szezon, hiszen a biztos pontként igazolt kapus, Varga István, komoly sérülést szenvedett, majd Mocsár Csaba is kidőlt a sorból. Az így is soványnak tűnő keret tehát tovább gyengült. Ettől függetlenül hét olyan bajnokit játszottunk, amikor ki-ki meccset vívtunk és szerencse híján nem sikerült győztesen levonulni a pályáról. Akadtak olyan mérkőzések, amelyeken az első bekapott gól után igen törékenynek bizonyultunk, és meg is rogyott csapatunk. Sajnos, előfordultak olyan meccsek is, ahol esélyünk sem volt, lefociztak minket: az Ibrány, Fehérgyarmat, Baktalórántháza, Tiszakanyár elleni mérkőzések nem rólunk szóltak. A siralmas ősz után remélhetőleg vidámabb tavasz elé nézünk, mindent megteszünk a bennmaradásért… Ha mással nem, ezzel biztos, hogy tartozunk a megyei bajnokság legjobb szurkolótáborának.

KM-KT


Halászi halmaz
A Nagyhalász megyei I. osztályú csapatának őszi mutatói

A bajnoki állás: 15. Nagyhalász 15 – 2 13 12–50 2
Otthon: 8 – 1 7 8–34 1
Idegenben: 7 – 1 6 4–16 1
A házi góllövőlista. 3 gólos: Barzó Gergő. 2 gólos: Kállai Ádám, Tóth Zsolt. 1 gólos: Asztalos Gergő, Csáki József, Ferenczi Zoltán, Sándor Krisztián, Tóth Norbert

Címkék: ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés