Hajdú-Bihar

2012.11.27. 07:39

Kedélyjavító

Legalább a vége jó lesz, mármint ennek az évnek, ha végre nem kell kamionok százait elviselni naponta a Kassai úttól a Szoboszlói útig. Végre megvalósul valami, amit a debreceniek már nagyon várnak. Égerházi Péter jegyzete

Legalább a vége jó lesz, mármint ennek az évnek, ha végre nem kell kamionok százait elviselni naponta a Kassai úttól a Szoboszlói útig. Végre megvalósul valami, amit a debreceniek már nagyon várnak. Égerházi Péter jegyzeteMert bizony az utóbbi években hozzá kellett szokniuk, hogy csodálatos látványtervek és makettek születnek a tervező asztalon, de mire azokból beruházás lett már mindenki szája íze megkeseredett.

Pedig valamikor éppen a nagyberuházások tölthették el büszkeséggel a cívisek szívét: (világ)rekord idő alatt készült el a Főnix Csarnok ráadásul nagyrészt állami pénzből, és az ezredfordulót sem lépte túl a sétatér kialakítása a belvárosban. Megépült az atlétikai pálya, a Kölcsey Központ a Modemmel, az uszoda és a nyugati kiskörút is kivitelezése is lendületet kapott. Időközben azonban valami eltört…

Kezdődött a stadionnal, amelyre sokáig forrást nem találtak, aztán a 4-es elkerülő ügye borzolta a kedélyeket, holott arra már meg volt a pénz, majd minden illúziónkat romba döntötte a helyben veszteglő 2-es villamospálya-építés. Kiábrándultságunkban üdítően hatott előbb a kiskörút első szakaszának átadása, és most az az ígéret, hogy már csak három hétig kell elviselni a Rakovszkyn az elviselhetetlent. Ilyenkor még az is eszünkbe jut, hogy tudnánk ennyire örülni neki, ha csak úgy snassz, az eredeti határidőre megépült volna? Aligha. Hát még mekkora boldogságot fog jelenteni a 2-es tuján utazni! Csak már ott tartanánk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!