Királyi lakomák, lovagi tornák, na, és a körhinta

Eger az egyik legnépszerűbb hazai úticé
Eger az egyik legnépszerűbb hazai úticé
Budapest – Nem csak a nagy ünnepek számítanak kiemelkedőnek a szálláshelyek forgalmában, a május elsejei majálisok, és így a hosszú hétvégék csurig töltik a vendéglátóhelyeket.

Az év negyedik hosszú hétvégéje 4,5-szeres forgalomnövekedést hozhat, ráadásul az átlagos foglalási érték is folyamatosan növekszik a Szallas.hu adatai szerint. Drávai-Mészáros Judit marketing menedzser szerint változtak a foglalási szokások is: a vendégek zöme saját vagy mások tapasztalatai és véleménye alapján választ szálláshelyet, de ma már a vendégértékelések mellett egyre nagyobb a szerepük az inspirációs csatornáknak is. Egyre többen foglalnak úgy, hogy látnak, olvasnak egy izgalmas helyről, programról, látnivalóról, és ezek alapján indulnak útnak. A hosszú hétvége Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Veszprém és Pest megyének kedvez leginkább, a foglalások 40 százaléka ezekbe a megyékbe szól. A települések közül Eger, Gyula és a főváros a legvonzóbbak, de Pécs, Szeged, Balatonfüred és Hajdúszoboszló is a toplistán szerepelnek, és felkerült a listára Siófok, Zalakaros és Miskolctapolca is.

Április utolsó hétvégéjén szezonhoz illeszkedő programokkal színesítik repertoárjukat a szálláshelyek, ugyanis bevált receptnek tűnik, hogy az ünnephez kapcsolódó extra élményt nyújtsanak a látogatóknak. Vannak, akik hagyományőrző foglalkozásokkal várják vendégeiket, vagy a majálist idézik meg körhintával, ugrálóvárral és a nélkülözhetetlen vattacukorral. A családosok megszólítása érdekében számos helyen gyerekprogramokat és filmvetítést szerveznek, de lesz olyan hely is, ahol királyi lakoma, lovagi torna és íjászkodás várja a vendégeket.

KM
hirdetés