Kisvárda hírei

2010.12.15. 10:39

Sikeres a 2010–es év a kisvárdai karatésoknál

<p>Kisvárda - Huszonhét éves múlttal büszkélkedő kisvárdai Kyokushin Karate Klub edzései, a Várday István Általános Iskola nagy tortatermében (régi 4-es Iskola) minden hétfőn, szerdán és pénteken, öt órától hét óráig tartanak.</p>

Az edzések rendszeresen, mintegy harminc–harminc öt fő részvételével zajlanak, szigorú edzésrend szerint. ”Tisztelet, becsület, akaraterő, kitartás, csapatszellem.” – ezt tartják jelszavuknak.

Szív nélkül nem lehet sportolni, s eredményeket elérni – kezdte beszélgetésünket Markó László 2 Dan–os edző, majd így folytatta. – Most kezd beérni az elmúlt évek munkájának gyümölcse. Az idei versenyeken indultak tehetséges fiataljaink, akik mindannyian szívügyüknek tekintik a karatét. Mindannyian minden erejüket tudásukat, ügyességüket beleadtak a különböző versenyeken, ami meghozta az eredményeket. Tudni kell, hogy szív nélkül nem lehet sportolni s eredményeket elérni.

„Jó szóval oktasd, s játszani is engedd”

A hetei három edzéseken résztvevők száma 30–35 fő. A korosztályok itt nem számítanak. Amint az edzőtől megtudtuk, itt bárki részt vehet az edzéseken, aki/k/ szeretik ezt a stílust s egyáltalán a mozgást. Itt „katonás” a fegyelem az edző nem csak irányít, hanem az öltözékre is figyel, s „jó szóval” oktat. Markó László nem hitte volna, hogy az elmúlt év sikereit még túl is lehet szárnyalni.  Az elmúlt évben a következők szereztek hírnevet – a teljesség igénye nélkül – Kisvárdának s a klubnak. A klub legeredményesebb versenyzői voltak: Farkas József, Markó Boglárka, Markó Fruzsina, Fekete Gergő, Szoták Gábor, Oláh Dániel és Tóth János.

A szívvel végzett munka az idei siker

– Az idei évben, a második hullámban feltörekvők, akik a legeredményesebbek voltak, annak köszönhetően, hogy nagyon komolyan vették az itt folyó munkát. Eredményt csak az és azok tudnak elérni, akik szívvel és lélekkel vesz/nek/ részt az itt folyó munkában. Természetesen mind ehhez hozzájárul a magánéleti fegyelem is. Ezt bizonyítja az is, hogy a két danos minősítéstől az első fehér övig itt minden megtalálható. De magánéletükben, iskolai tanulmányaikban is a legeredményesebbek a karatésok. 2010 legeredményesebb versenyzői: Rétfalvi Tamás, Markó Fruzsina, Rétfalvi Attila, Berencsi Tímea, Berencsi Csaba, Oláh Dániel és Papp Flóra, de lehetne még sorolni tovább az eredményt elért karaték neveit.

2010 évben sikeres Dan vizsgázó (fekete öv) kisvárdai karatékák. Nagy Tibor 1Dan (Vízügyi mérnök), Barkóczi Zsolt 1Dan (Informatikai tanár tanulmányait a Debreceni Egyetemen végezte),Oláh Dániel 1Dan (Nyíregyházi Tanárképző Főiskola Testnevelő - Edzői szak III évfolyam).

A különböző szintű versenyeken a 2010–es évben összesen: 25 db arany: 9 db ezüst, s  7 db bronz érmet szereztek a club versenyzői, a több sikeres helyezések mellett.

Markó László edző méltán büszke lehet tanítványai sikereire és bízik abban, hogy a továbbiakban is egyre több fiatallal tudja megszerettetni a karatét, és minél több szülő tapasztalja meg a karatéban rejlő igazi értékeket.

–  Gratulálunk minden versenyzőmnek, akik tovább öregbítették a kisvárdai kyosok hírnevét. Dicséretes, hogy ezek a sportolók nemcsak a karatéban, hanem az iskolai tanulmányaik terén, a munkahelyeiken is kiemelkedően teljesítenek. Szolgáljon ez mindenkinek példaképpen. Ha ez által bárki kedvet kapott a karatéra, bátran jelentkezz az edzésnapokon, vagy a: 06/45 405-717, vagy 06/20 528-76-85 telefonszámon– mondta tájékoztatójának befejezésként Osu. Markó László 2 Dan-os edző.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!