Kisvárda hírei

2012.12.12. 13:29

Hofi és Rodolfó portréi a Várday István Könyvtárban Kisvárdán

Kisvárda – December 14-én 16 órakor, Kisvárdán, a megújult Várday István Könyvtár falai között nyílik, a felújítás óta első egyéni kiállításként, a két művészről készült kollekció tárlata, melyet Őry László, Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület (K. M.K. M.) elnöke nyit meg.

Kisvárda – December 14-én 16 órakor, Kisvárdán, a megújult Várday István Könyvtár falai között nyílik, a felújítás óta első egyéni kiállításként, a két művészről készült kollekció tárlata, melyet Őry László, Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület (K. M.K. M.) elnöke nyit meg.Szeifried Zoltán kisvárdai festő–grafikus, szinte minden technikai eszközzel szívesen dolgozik, a ceruzától az olajig, könyv illusztrációtól a nagyméretű freskóig. Az elmúlt években az egyházi festészet (oltárképek, stációk) mellett több tematikus sorozatot is készített, így a magyar írók–költők, árvízi és az iszapkatasztrófa sorozatát és más alkotásokat.

Hofi és Rodolfó

A két neves hazai művész életének, karakterének, portréikon való bemutatása, első alkalommal Július első hetében a Komárom–Esztergom Megyei Epöl Község Művelődési Házában volt látható. Ahol Őry László a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület elnöke nyitotta meg a tárlatot. A vándorkiállítás első állomásán „Hofi Géza– a humor királya” címmel, egy olajportrén és 26 db grafikai lapon követi nyomon a humorista életfázisait, különböző szerepeiben, más–más arcmimikával színes alapú grafikai lapokon. „Rodolfo– az illúziók mestere” címet viseli, az a 13 db grafikai kép, melyek bemutatják az illuzionista trükkjeit fiatal korától kezdődően, melyhez szintén kapcsolódik egy olajportré is. A kettős bemutatónak egy tárlaton belül az ad apropót, hogy Szeifired Zoltán már régebben is tervezte megvalósítani a két karakteres személyiség életét bemutatandó sorozatát, együtt kiállítani a nagyérdemű előtt.

Tervek

– Folyamatban van a "Passió", több mint száz darabból álló grafikai sorozata, egy egyedi, nem a megszokott látásmódban készülő Stáció sorozat, grafikai és festmény változata. Továbbá a Római Pápákról formálódó 265 darab, életrajzzal ellátott sorozata, melyeket az országban és külföldön több tárlat fog reprezentálni. Az alkotásaim nem pusztán száraz tényszerűségében akarnak szerepelni a rajzok mellett, hanem megpróbálnak életet, színt, karaktert, hús–vér embereket elénk állítani a könnyebb megérthetőség és ismeretanyag ilyen módon való átadása okán is mondja alkotásairól Szeifried Zoltán.

Az elkövetkezendő időszakban a Thália Színház, és a Madách Színház is felmerült kiállítási helyszínként a fővárosban, jelezte az alkotó.

Közelebb az emberekhez

– A jövő terveiben szerepel, hogy minden településre jussanak el a különböző tematikájú és témájú alkotások, természetesen elsősorban oda ahonnan igény mutatkozik rá. Reményeim szerint állócsillagaink örökérvényűségére legalább olyan érdeklődés és figyelem fog mutatkozni, mint a mai „üstökösök, sztárok” iránt, akik ahogy jöttek, úgy mennek is. – mondta befejezésül a több hazai és nemzetközi sikert elért alkotó képzőművész Szeifried Zoltán.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!