Kisvárda hírei

2013.03.22. 15:22

Hó- és szélhelyzet jelentés: Így fújt a szél pénteken

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jelenleg borult az idő. Vásárosnamény és Mátészalka térségében a havazás megszűnt. A hőmérséklet +2 és +4 °C között alakul. Jó látótávolság, közepes erősségű északi, észak-keleti szél fúj. Kisvárda területén erős északi szél fúj - tájékoztatta portálunkat a Magyar Közút sajtóosztálya.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jelenleg borult az idő. Vásárosnamény és Mátészalka térségében a havazás megszűnt. A hőmérséklet +2 és +4 °C között alakul. Jó látótávolság, közepes erősségű északi, észak-keleti szél fúj. Kisvárda területén erős északi szél fúj - tájékoztatta portálunkat a Magyar Közút sajtóosztálya.

18:53: Készültséget rendeltek el a Nyírségi Vízgazdálkodási Társulat területén

A másodfokú készültség az elmúlt napokban hullott jelentős mennyiségű csapadék hirtelen elolvadása, valamint az áramszolgáltatás több napja tartó szünetelése miatt lépett érvénybe. A belvíz eddig 2600 hektárt öntött el és további 10 ezer hektárt veszélyeztet. Részletekért katt IDE!

 


 

18:20: A Magyar Közút jelentése:

Időjárás:

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jelenleg borult az idő. A hőmérséklet +1 és +4 °C között alakul. Jó látótávolság, közepes erősségű É-i szél fúj. Kisvárda területén továbbra is erős É-i szél fúj.

Dolgozó gép

Jelenleg nincs szükség beavatkozásra, 35 gépünk készenlétben van.

Útállapotok:

A főutak jelenleg felszáradóak, néhol szárazak.

A mellékutak szintén felszáradóak, néhol szárazak.

Rendkívüli események:

Rendkívüli eseményről bejelentés nem érkezett.

 


 

18:18: Nyíregyháza: 28 km/h, É/ÉNY-i szél

Kisvárda: 28 km/h, É/ÉNY-i szél

Mátészalka: 28 km/h, É/ÉNY-i szél

Ibrány: 28 km/h, É/ÉNY-i szél

Vasmegyer: 28 km/h, É/ÉNY-i szél

Fehérgyarmat: 28 km/h, É/ÉNY-i szél

Nyírbátor: 28 km/h, É/ÉNY-i szél

 


 

17:16: Estére a középfeszültségű hálózat rendben lesz – ígérte az EON vezetője

Quadokkal derítik fel azoknak a villanyoszlopoknak a helyét, amik veszélyesen megdőltek. Az EON közel 200 szakembere dolgozik a károk felszámolásán.

Sajtótájékoztatón mondta el a legfrissebb adatokat a Megyei Védelmi Bizottság vezetője. dr. Vinnai Győző elmondta: az operatív munkacsoport az OKF megyei igazgatóságán folyamatosan fogadja a telefonjelzéseket a kárhelyekről. A katasztrófavédelem, a rendőrség és a honvédség mindent megtesz annak érdekében, hogy az EON szakemberei eljussanak a kárhelyre és megjavítsák a hálózatot. Jó hír, hogy az időjárás javult, a szél ugyan még élénk az Ibrány – Kemecse vonalon, a hó elállt, a közlekedési helyzet javult.

A katasztrófavédelem állományából 19 fő segíti az áramszolgáltató munkásait 8 gépjárművel, a rendőrség 84 fővel és 38 gépkocsival segíti a munkákat. A honvédség 25 fővel van jelen, és a 10 ideszállított lánctalpas a térségben maradt. 16 órás adat szerint az EON 204 fővel dolgozik a hálózati hibák javításán, 19 erőgép, és 63 gépjármű alkalmazásával. A járási vezetők jelentése alapján már tudjuk, hogy Kálmánházán már van áram, Kótajban az ígéret szerint 18 óráig elhárítják a hibát, Dombrádon pedig a település 60-70 százalékán nincs áram, de jelentős javulás várható.

Csepely Zsigmond tű. ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megyei vezetője elmondta: tíz vonulás volt, ami az újabb viharral kapcsolatba hozható. Ezek fadőlések, ágeltávolítások voltak. Főigazgató úr utasítására visszatért a Hunor mentőcsapat, akik abban segítenek, hogy quadokkal közlekedve a kárterületen felmérik a kidőlt oszlopok helyét, hogy a hibaelhárítók már pontos koordináta alapján induljanak ki.

Mező Csaba, az EON Tiszántúli Áramhálózati ZRT. igazgatósága elnöke elmondta: a laza talajban az újonnan telepített oszlopok a széltől megdőltek, a vezetékek összeértek, elszakadtak. Ez péntek reggel jelentős üzemzavart okozott, 132 településen, 25 ezer ügyfelet érintő kimaradással járt. A felmért 27 hibahelyből mostanáig megoldottunk 10 hibát, és folyamatosan dolgozunk a többi felszámolásán. A kisfeszültségű hálózatban 530 hibahelyről tudunk, 270 elkészült, a többi helyen folyamatosan dolgozunk.

Úgy gondoljuk, hogy a településeket összekötő középfeszültségű gerinc hálózatot 18 óráig helyrehozzuk. Egy helyen, Ibrány Tisza utcában aggregátorral biztosítjuk az áramellátást. Péntek 20 óráig a kisfeszültségű hibák 90 százalékát elhárítjuk, a maradékot az éjszaka során fejezzük be. Volt olyan szolnoki építő csapat, akiket nem hívtunk be, de önként jelentkeztek a hibaelhárításra.

Dr. Vinnai Győző annyit közölt még a sajtóval, hogy 19 óra előtt az MTI-n keresztül egy közleményt ad ki az aktuális helyzetről.

 


16:50: Nyíregyházán, az Erdő sor 2 számú kilenc emeletes lakóház nyugati oldalán az erős, időnként viharos erejű szél folyamatosan szaggatja le a szigetelést, a vakolatot.

 


15:42: A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Veszélyhelyzet-kezelési Központjának jelentése:

Az ismételt áramkimaradás jelenleg 28 településen, 17 295 fogyasztót érint. A katasztrófavédelem, a rendőrség, a Magyar Honvédség erői és az E.ON szakemberei megfeszített tempóban dolgoznak a hibajelenségek behatárolásán és megszüntetésén. Kérjük türelmüket a hibák elhárításának idejére.

Az áramkimaradásokkal, oszlopkidőlésekkel, vezetékszakadásokkal kapcsolatos bejelentéseket az E.ON 06/80-210-310-es, ingyenesen hívható telefonszámára jelezzék.

A katasztrófavédelem folyamatosan koordinálja a lakosság védelmével, ellátásával kapcsolatos intézkedéseket, mellyel kapcsolatban a 06/42-594-609-es telefonszámon, vagy a település polgármesteri hivatalában tehetnek bejelentést és tájékozódhatnak.


15:00:

Dolgozó gép

Jelenleg nincs szükség beavatkozásra, 35 gépünk készenlétben van.

Útállapotok:

A főutak jelenleg vizesek, néhol felszáradóak.

A mellékutak vizesek, nedvesek.

Rendkívüli események:

Rendkívüli eseményről bejelentés nem érkezett.

Nyíregyháza, 2013.március 22. 15:00 óra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!