Kisvárda hírei

2013.05.09. 16:10

Kisvárdán nyitott állampapír-forgalmazási pontot a Magyar Államkincstár

Kisvárda, 2013. május 9., csütörtök (MTI) - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárda járási hivatalában nyitotta meg sorrendben negyedik vidéki állampapír-forgalmazási pontját csütörtökön a Magyar Államkincstár (MÁK).

Kisvárda, 2013. május 9., csütörtök (MTI) - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárda járási hivatalában nyitotta meg sorrendben negyedik vidéki állampapír-forgalmazási pontját csütörtökön a Magyar Államkincstár (MÁK).

A megnyitás alkalmából tartott sajtótájékoztatón Kassai László, az államkincstár megyei igazgatója elmondta: Mohács, Karcag és Hódmezővásárhely után a felső-szabolcsi kisvárosban nyílt meg a legújabb értékesítési pont, ahol értékpapír-számlanyitási és -kezelési szolgáltatások is elérhetők. Budapesten az V. és a VII. kerületben működik már ilyen értékesítési pont.

A kisvárdai nyitás után Sopronban, Dunaújvárosban, Érden és Pápán hoz létre hasonló kincstári kirendeltségeket a MÁK - közölte az igazgató.

A tervek szerint később bankkártyás fizetéssel is lehet majd vásárolni forintban és euróban kibocsátott állampapírokat. Kassai László hangsúlyozta: az államkincstár befektetései magasan az infláció fölötti reálhozamot biztosítanak a befektetőknek, bizalmukat pedig növeli az állam által adott garancia. A befektetések mögött nincsenek - más pénzintézeteknél megfigyelhető - "bújtatott" költségek, azaz nincs számlavezetési díj, továbbá a be- és kifizetésekért sem kell fizetniük az ügyfeleknek - tette hozzá.

Vinnai Győző megyei kormánymegbízott a magyar-ukrán és a magyar-szlovák határ közelségét megemlítve elmondta: a külföldi állampolgárok számára is vonzó lehet az euróalapú államkötvények vásárlása, a kormányzat célja pedig, hogy minél több magyar és külföldi állampolgár vegyen ilyen értékpapírt.

Ennek révén a saját piacokról lehet finanszírozni az államadósságot, azaz "a saját kezünkben van a sorsunk" - fogalmazott a kormánymegbízott.

A kisvárdai forgalmazási ponton értékpapír-, Start- és tartós befektetési számlát nyithatnak az ügyfelek, akik WebKincstár és TeleKincstár kiegészítő szerződéseket is köthetnek. A befektetéseket interneten és telefonon lehet figyelemmel kísérni, az értékpapírszámlát érintő tranzakciókról pedig díjmentes sms-ben tájékoztatja az államkincstár az ügyfeleit.

A járási hivatalban kialakított kincstári forgalmazási pont egyelőre hétfőn, szerdán és csütörtökön várja az érdeklődőket Kisvárdán.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!