Kisvárda hírei

2013.09.17. 17:25

Járási Polgárőr koordinátorok

Budapest - Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) 2013. szeptember 7–én, az ORFK Rendészeti Igazgatási Központjában tartotta meg a járási koordinátorok első értekezletét, ahol átadásra kerültek a feladat ellátására felhatalmazó megbízólevelek.

Budapest - Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) 2013. szeptember 7–én, az ORFK Rendészeti Igazgatási Központjában tartotta meg a járási koordinátorok első értekezletét, ahol átadásra kerültek a feladat ellátására felhatalmazó megbízólevelek. Az újonnan kinevezett járási koordinátorok összetartó szerepet töltenek majd be az OPSZ, a megyei szövetségek, a polgárőr egyesületek között és kapcsolatot tartanak a járási rendőr szervekkel a katasztrófavédelmi megbízottakkal valamint a járási hivatalokkal. Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke előadásában kiemelte, hogy a járások létrejöttével átalakuló közigazgatási struktúrához az Országos Polgárőr Szövetség is csatlakozik. A most megbízásra kerülő járási koordinátorok kohéziós szerepet töltenek majd be az OPSZ, a megyei szövetségek, a polgárőr egyesületek között és kapcsolatot tartanak a járási rendőri szervekkel, a katasztrófavédelmi megbízottakkal valamint a járási hivatalokkal, így társadalmi felelősségvállalásuk jelentős és példaértékű.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!