Kisvárda hírei

2013.09.08. 17:06

Tölgyfába faragott élettörténet a fejfán

Kisvárda – Újabb alkotást, egy fejfát készít a kisvárdai Szabados István művésztanár, grafikus fafaragó. A tölgyfából, kettős kereszttel, s benne a különböző keresztényi jelképekkel, s az elhunytra jellemzőkkel, a család, a feleség, a gyermekek, az unokák, a házasság és az elmúlás jelennek meg a most készülő alkotáson.

Kisvárda – Újabb alkotást, egy fejfát készít a kisvárdai Szabados István művésztanár, grafikus fafaragó. A tölgyfából, kettős kereszttel, s benne a különböző keresztényi jelképekkel, s az elhunytra jellemzőkkel, a család, a feleség, a gyermekek, az unokák, a házasság és az elmúlás jelennek meg a most készülő alkotáson. A fejfákon a díszítések, kifaragott részek nem cifrázásnak szánt formák, hanem az elhunytra jellemző népi szimbólumok szinte mindent kifejeznek az elhunyt személyről. A faragott fejfák az életről beszélnek, az örök átváltozásról.

Megyénkért, az itt élőkért tevékenykedett

Főtisztelendő Tóth Tibor (1944. Napkor–2012. Nyírvasvári) görög katolikus esperes–parókus atya Nyírvasvári község díszpolgára 69., áldozópapságának 45. évében szentségekkel megerősítve adta vissza lelkét teremtőjének. Lelkészként pappá szentelése (1967) óta végig megyénkben –Kántorjánosi, Jánkmajtis, Nyírvasvári– teljesített egyházi szolgálatot. Aktívan részt vett Nyírvasvári (1985–2012) társadalmi életében közvetítve egyháza szellemiségét melynek elismeréseként Nyírvasvári díszpolgára lett.

Az elkészült fejfa a Főtisztelendő végső nyughelyén hirdeti majd, amit egész életében vallott: „Nem keresem, ami nekem hasznos, hanem ami másoknak az, hogy üdvözüljenek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!