Kisvárda hírei

2013.11.12. 11:15

Áldott legyen minden szociális munkás

Kisvárda - "Előbb csináld meg azt, ami szükséges, utána azt ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen.." Valóban, sokszor a lehetetlenre vállalkoznak, az utolsó percig bízva a sikerben, önzetlenül és szeretetteljesen a szociális munkások.

Kisvárda - "Előbb csináld meg azt, ami szükséges, utána azt ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen.." Valóban, sokszor a lehetetlenre vállalkoznak, az utolsó percig bízva a sikerben, önzetlenül és szeretetteljesen a szociális munkások.

Azon nők és férfiak, akik tudják, hogy nincs ideálisan jó társadalom és ideálisan jó ember. Adott társadalom és adott időben élő emberek vannak, és minden időben voltak, vannak és lesznek emberek, akik nem tudnak lépést tartani a változásokkal. A szociális munkások hivatása az, hogy a lemaradók, a botladozók hátrányait és szenvedéseit csökkentsék. Ésszel és szívvel.

November 12-én, a Szociális Munka Napján, legalább egyszer évben, MOST ŐKET KÖSZÖNTJÜK!

A Szociális Munka Napja azért lett november 12-e, mert a Szociális Munkások Nemzetközi Szervezete 1997. november 12-ére (egy alkalomra) meghirdette a Szociális Akció Nemzetközi Napját, amelynek fő témája a kirekesztés elleni harc volt. A nemzetközi akciónap emlékére, illetve az akciónap tartalma miatt született az a javaslat, hogy ezentúl Magyarországon minden évben november 12-e legyen a Szociális Munka Napja.

A kisvárdai Kistérségi Szociális Szolgálat dolgozói ma is dolgoznak. A Szociális Munka Napja nem munkaszüneti nap a számukra, nem úgy, mint számos intézménynél, akik dolgozói a számukra kikiáltott ünnepnapon szabadnapot kapnak. Ők ma sem állnak meg ünnepelni önmagukat, hiszen várják őket otthonaikban az idősek, a jó szót, tanácsot, gondoskodást igénylő emberek, valamint a Debrecen -Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász felajánlásával mától november 14-ig, minden nap nyolc órától délután 15.00 óráig élelmiszercsomagot osztanak a rászoruló családok számára.

Dolgoznak egész évben, számukra idegen, mégis családtagukként kezelt gondozottjaikkal, ellátottjaikkal. Dolgoznak egész évben Kisvárda, Jéke, Fényeslitke, Mezőladány, Döge, Pátroha, Pap és Újkenéz településeken, számos gondozási formában, összesen 118-an!

„A mi szakmánk, a mi hivatásunk nemcsak sokoldalú szakértelmet, felkészültséget, de folyamatos áldozatvállalást, emberséget, őszinte együttérzést kíván. Az élet e területén olyan emberi sorsokkal találkozunk, ahol sokszor egy szeretetteljes, megértő pillantás is lehet olyan erő, ami a "szakadék" széléről is visszarángathatja az embereket.” - mondta Oláhné Móré Mária, a Kistérségi Szociális Szolgálat vezetője. Az általa irányított intézmény sokoldalúan, a segítségnyújtás számos szegmensében látja el klienseit, úgy mint: falu tanyagondnokság, gyermekjóléti szolgálat, családsegítés, adósságkezelés, jelzőrendszeres segítségnyújtás, házi segítségnyújtás, idősek,-demensek,-és fogyatékosok nappali ellátása, idősek bentlakásos ellátása, hajléktalanok átmeneti szállása és étkeztetés.

Feladataikon túl, évek óta állandó résztvevői, támogatói, aktív segítői minden városi rendezvénynek. Ilyenkor saját szabadidejüket feláldozva, saját maguk által készített ételekkel és italokkal ingyenesen kínálják a városlakókat, vagy éppen saját vezetésükkel kézműves foglalkozásokat szerveznek szintén díjmentesen a gyermekek részére.

„Mindig, mindenhol ott vannak, mindig, mindenben lehet rájuk számítani.” - fogalmazott Leleszi Tibor polgármester, aki a város vezetése és minden lakója nevében ezúton is köszönetét és háláját fejezi ki a kisvárdai szociális munkások és vezetőik részére. „Nincs olyan rendezvény, nincs olyan városi szabadidős, kulturális vagy jótékonysági program, melyben ezek az emberek ne segítenének önzetlenül, ingyenesen és ráadásul mindig mosolyogva. Köszönet és hála legyen munkájuk minden egyes percéért! Kívánok mindannyiuk számára sok erőt, türelmet és végtelen szeretetet munkájukhoz és magánéletükhöz egyaránt!” - zárta szavait a polgármester.

„A kezet csak megfogni szabad! Elengedni vétek, eldobni átok!

Egymásba simuló kezek tartják össze az eget, s az egész világot!”

A kisvárdai Kistérségi Szociális Szolgálat dolgozóinak keze, szíve és munkája

legyen áldott mindig, minden időben!

- Durucz Gabi -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!