Kisvárda hírei

2014.02.23. 11:13

Újabb kormányablakok nyílnak megyénkben

Kisvárda - Kisvárdán a megújult városházának földszintjén kapott helyett a kormányablak. De itt történik az okmányirodai ügyek, többek között a személyi okmányok, forgalmi engedély kiállítása, cseréje is. Kisvárdán és a vonzáskörzetben élők –mintegy hatvanezer ember– több mint kétszáz ügyfajtában tudnak segítséget nyújtani az ügyeiket intézőknek az ügyfélszolgálati ügyintézők.

Kisvárda - Kisvárdán a megújult városházának földszintjén kapott helyett a kormányablak. De itt történik az okmányirodai ügyek, többek között a személyi okmányok, forgalmi engedély kiállítása, cseréje is. Kisvárdán és a vonzáskörzetben élők –mintegy hatvanezer ember– több mint kétszáz ügyfajtában tudnak segítséget nyújtani az ügyeiket intézőknek az ügyfélszolgálati ügyintézők.Az ünnepélyes átadást jelképező nemzeti színű szalagot dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, dr. Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár, dr. Deák Rita miniszteri biztos és dr. Vinnai Győző megyei kormánymegbízott vágták el. Ezt követően a Kisvárdai Járási Hivatal vezetője dr. Ténai Sándor mutatta be az új ügyintézői területet.

A köztisztviselők az emberekért vannak

 –Elindítottuk a kormányablakok átadását megyénkben –mondta dr. Vinnai Győző megyei kormánymegbízott– a kisvárdai az első járásközpont, ahol kormányablakot adtunk át. A most átadott kormányablak a város és térségének több mint hatvanezer lakosának ügyintézését látják el, ügyintézőink, hétfőtől péntekig reggel nyolc órától este nyolc óráig.

Hasonló kormányablakok, valamennyi járásközpontban lesznek, ez 13 kormányablakot jelent. De terveink szerint megyénk kisvárosaiban, ahol jelenleg okmányirodai szolgáltatásunk működik, ez kilenc település a megyében, mindenütt kormányablakot nyitunk. Így Demecser, Dombrád, Nagyecsed, Rakamaz, Újfehértó és sorolhatnám tovább a településeket.

Tiszalökön már átadtuk az új szolgáltatást egy helyen nyújtó kormányablakot. Ezek mellett terveink szerint egy–két olyan kormányablakot kívánunk nyitni, ebből egy már biztos, az a nyíregyházi vasútállomás. Azt szeretnénk elérni, hogy EU–körülmények között lehessen a hatósági ügyeket intézni. Az ide betérőknek érezniük kell, hogy a köztisztviselők értük vannak.

- Vincze Péter -

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!