Kisvárda hírei

2014.03.01. 14:11

A bárányok már örökre hallgatnak

Gyulaháza - Levágták az ellopott vemhes állatokat Gyulaházán.

Gyulaháza - Levágták az ellopott vemhes állatokat Gyulaházán.A rábízott nyájból tulajdonított el huszonhárom juhot a megalapozott gyanú szerint egy juhász Gyulaházán. A bűncselekmény még 2013. nyarán történt, de csak most derült rá fény az állatok lajstromba vételekor.

Az ügyben a Kisvárdai Rendőrkapitányság Nyírkarászi Rendőrőrse nyomoz, K. Lajos 37 éves gyulaházi lakost előállítását követően 2014. február 28-án lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki.

 A rendelkezésre álló adatok szerint az állatokból húszat egy másik helyi gazda vett meg, noha tudta, hogy azok bűncselekményből származnak. Amikor a férfi megijedt, hogy egy esedékes ellenőrzés felfedi a jogtalanul nála lévő birkákat, február 27-én levágatta azokat. Szinte valamennyi állat vemhes volt, néhány hét múlva ellettek volna. Az 52 éves J. Ferencet február 28-án fogták el, és orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki a Nyírkarászi Rendőrőrsön.

A rendőrségi vizsgálat adatai szerint a két gyanúsítottnak több segítője is volt, az eljárás alá vontak köre ezért várhatóan tovább bővül. Mindössze három bárány került elő élve, melyeket az egyik segítő kapott a fuvarozásért. A többi birkának már csak az elrejtett tetemét, illetve a feldolgozott húst tudták lefoglalni a rendőrök.

 A hatóság szakértő bevonásával azt is vizsgálja, hogy állatkínzás bűncselekmény megvalósult-e.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!